NBA

Westbrook srušio rekord Robertsona i postao novi ‘triple-double’ rekorder

Hina

Reuters

Reuters



Russell Westbrook je u noći s nedjelje na ponedjeljak postigao 50 koševa uz 16 koševa i 10 asistencija te postigao pobjednički koš za Oklahoma City u slavlju 106-105 na gostovanju u Denveru, a time je postao novi NBA rekorder sa 42. ‘triple-double’ učinka u ovoj sezoni.


Westbrook je srušio 55 godina star rekord legendarnog Oscara Robertsona koji je tijekom sezone 1961/62. imao 41 ‘triple-double’ učinak. Njegova trica za pobjedu Thundera izbacila je Denver iz utrke za osmo mjesto Zapadne konferencije, posljednje koje vodi u doigravanje.


‘Triple-double’ učinak sa 32 koša, 16 skokova i 10 asistencija imao je i LeBron James, ali su prvaci poraženi 125-126 u produžetku na gostovanju kod Atlante pa je borba za prvo mjesto u Istočnoj konferenciji još uvijek otvorena. Aktualnim NBA prvacima nije pomoglo ni 45 koševa Kyrieja Irvinga. Atlanta je velikim preokretom nadoknadila pet koševa zaostatka u posljednjih deset sekundi regularnog dijela utakmice, a junak je postao Paul Millsap koji je ubacio tri bacanja i pogodio šut za produžetak. Millsap je završio dvoboj sa 22 koša, Tim Hardaway je postigao 21, a Dwight Howard 19.




Košarkaši Phoenixa stigli su do 24. pobjede u sezoni svladavši pred svojim navijačima Dallas sa 124-111, a mladi hrvatski igrač Dragan Bender na parketu je proveo rekordnih 35 minuta ubacivši devet koševa uz osam skokova i tri asistencije. Po 21 koš za Sunse postigli su T. J. Warren i Devin Booker. Dallas su sa 21 košem predvodili Yogi Ferrell i Dwight Powell.


Na Zapadu su poznati svi parovi prvog kruga doigravanja, a ostaje samo otvorena borba LA Clippersa i Utah Jazza za prednost domaćeg terena. Sadašnji parovi 1. kola su: Golden State (1) – Portland (8), San Antonio (2) – Memphis (7), Houston (3) – Oklahoma City (6), LA Clippers (4) – Utah (5).


Na Istoku je još otvoreno pitanje koji će klubovi tvoriti ‘playoff’ sliku, a za preostala dva mjesta bore se Indiana (40-40), Chicago (39-41) i Miami (39-41). Kad bi osnovni dio sezone završio danas, parovi 1. kola doigravanja na Istoku bili bi: Cleveland (1) – Chicago (8), Boston (2) – Indiana (7), Toronto (3) – Milwaukee (6), Washington (4) – Atlanta (5).