Novi trener Kvarnera 2010

Vladimir Anzulović: Čeka me puno posla

Zlatko Horvat

Pokušat ćemo napraviti momčad sa što više mladih igrača s riječkog područja, uz eventualno dva, možda tri starija i karakterna pojačanja – kaže Anzulović



RIJEKA »Osnovni ciljevi koje je pred mene postavila uprava je forsiranje mladih igrača, njihov razvoj kroz treninge i utakmice, te ostanak u ligi bez kvalifikacija«, rekao je Vladimir Anzulović, novi trener košarkaša »Kvarnera 2010«, u društvu predsjednika kluba Duška Miočića, na predstavljanju u klupskim prostorijama na »Nafti« nedugo nakon što je odradio prvi trening. 


    Vladimir Anzulović, 34-godišnji Zagrepčanin, brat trenera »Cedevite« Dražena Anzulovića, priznao je da mu je to bila prva »presica« kao trenera prvog sastava. Dojučerašnji pomoćni trener slovenskog prvaka »Krke«, nekadašnji juniorski prvak Europe s reprezentacijom Hrvatske, koji ima i deset nastupa za A reprezentaciju, otvara novu stranicu u karijeri.


     – Počašćen sam pozivom, dobio sam veliku prigodu od uprave »Kvarnera 2010«, koju ću svojim radom nastojati opravdati. Dobar je osjećaj prvi put voditi momčad, spreman sam za nove izazove. Ovo vidim kao dobru prigodu sebe i kluba, možemo napraviti program za bolje sutra – kaže Vladimir Anzulović. 

   Stariji brat


Dražen Anzulović došao je gledati utakmice »Kvarnera 2010« protiv »Alkara«, u kojem igra njegov sin Andro. Vladimir je imao dobrog skauta. 




    – Brat je bio prvi s kojim sam se savjetovao oko odluke, kontruktivno smo razgovarali. Mogli bismo se sresti ako uđemo u Ligu za prvaka… 


    Anzulović treći put dolazi na duže razdoblje. Jednu igračku sezonu proveo je u »Kantridi«, jednu u »Kvarneru«. 


    – Rijeka je grad na koji ne možeš ostati ravnodušan U »Kantridi« sam proveo prvu seniorsku sezonu, tu su moji igrački počeci i najljepše uspomene. 


    Napustio je mjesto pomoćnog trenera prvaka Slovenije, preuzeo momčad koja vjerojatno ostaje bez nositelja igre prošle sezone.


    – Bilo je dvojbi. Ostvarili smo jako velik uspjeh. Jedno zajedništvo pobijedilo je individualizam »Union Olimpije«. Male su nam šanse davali poslije domaćeg poraza u prvom susretu finala, ali to nas je dodatno motiviralo i na kraju smo s tri pobjede zaredom uvjerljivo došli do naslova. Imao sam sređenu situaciju. U Sloveniji, gdje sam se oženio, imam i prebivalište. Međutim, ovo je veći izazov od lagodnog mjesta pomoćnog trenera.   


Radno ljeto


Anzulovića i igrače čeka dugo toplo i radno ljeto, puno individualnog rada. 


    – Ispod koša smo najtanji i tu ćemo tražiti pojačanja. Pokušat ćemo napraviti momčad sa što više mladih igrača s riječkog područja, uz eventualno dva, možda tri starija i karakterna pojačanja. 


    Kada su u pitanju nužna pojačanja, o imenima će se više znati idućeg tjedna. 


    – Ovo je vrijeme kada su apetiti igrača visoki, a naše mogućnosti skromne. Međutim, pokušat ćemo se što prije dogovoriti s igračima. 


    Za nekadašnjeg graditelja igre ovo je prijelazno razdoblje. Jučer je odradio prvi trening s momčadi kojoj nedostaju ozlijeđeni Šamanić i Širko, zapažen u U-20 reprezentaciji.