U znak sjećanja

Velika gesta: Curry šalje svoj dres iz NBA finala Biserki Petrović

Hina

Prije 23 godine Biserka Petrović i tada 4-godišnji Stephen Curry našli su se na istom mjestu, na All-Star vikendu u Orlandu, gdje su Stephenov otac Dell i Biserkin sin Dražen vodili žestoku borbu u natjecanju najboljih šutera trica u NBA ligi



U znak sjećanja na njihov susret 1992. godine, vođa NBA prvaka Golden State Warriorsa Stephen Curry odlučio je Biserki Petrović darovati jedan od svojih dresova koje je nosio u finalnim okršajima s Clevelandom, prenose američki mediji.


Prije 23 godine Biserka Petrović i tada 4-godišnji Stephen Curry našli su se na istom mjestu, na All-Star vikendu u Orlandu, gdje su Stephenov otac Dell i Biserkin sin Dražen vodili žestoku borbu u natjecanju najboljih šutera trica u NBA ligi. Dok se na parketu odlučivalo tko će od dvojice sjajnih šutera izboriti mjesto u polufinalu, Biserka je pazila na malog Stephena koji je tada ostao razočaran, jer je njegov otac postigao samo 11 poena i izgubio bitku s Draženom.


No, druženje s Biserkom Petrović ostalo mu je u sjećanju pa je sada, u najsjajnijem trenutku svoje karijere, odlučio uzvratiti obitelji Petrović majku u znak sjećanja na njihovo druženje.




Stephen Curry odlučio je poslati jedan od svojih dresova koje je nosio tijekom finalnih okršaja s Clevelandom u kojima je svoje Golden State Warriorse vodio do naslova NBA prvaka, nakon što su bili najbolja momčad regularnog dijela lige, a on proglašen najboljim igračem.


Curryjev dres s brojem 30 bit će izložen u Muzeju Dražena Petrovića.