NBA liga

Učinak karijere Kawhija Leonarda u pobjedi Toronta protiv Utaha

Hina

Kawhi Leonard/Foto REUTERS

Kawhi Leonard/Foto REUTERS



ZAGREB Čak 45 koševa Kawhija Leonarda, sjajna predstava Jusufa Nurkića i ‘triple double’ Nikole Jokića obilježili su večer u NBA ligi.  Leonard je pružio najbolju predstavu u karijeri u pobjedi Toronto Raptorsa protiv Utah Jazza 122-116. Za 36 minuta zabio je 45 koševa uz šest skokova što mu je učinak karijere. Bila je to i njegova 14. uzastopna utakmica u kojoj je zabio najmanje 20 koševa.


– Kawhi je bio sjajan, uživao sam u njegovoj predstavi. Čekao sam kada će ‘eksplodirati’ i to se dogodilo. Sretan sam što igra na ovako visokoj razini – kazao je trener Raptorsa Nick Nurse. Sjajan je bio i Pascal Siakam koji je također, ostvario učinak karijere sa 28 koševa i 10 skokova. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Jae Crowder sa ‘career-high’ 30 koševa, Derrick Favors je dodao 21, a Donovan Mitchell 19 koševa.


Sjajnu predstavu pružio je i bivši igrač Cedevite i Zadra Jusuf Nurkić koji je u gostujućoj pobjedi Portland Trail Blazersa protiv Sacramenta 113-108 upisao 24 koša, 23 skoka, sedam asistencija, te po pet ukradenih lopti i blokada. Nurkić je tako postao prvi igrač u najjačoj ligi svijeta koji je u jednoj utakmici imao više od 20 koševa, više od 20 skokova, te pet ili više asistencija, blokada i ukradenih lopti. Službena statistika za ukradene lopte i blokade vodi se od sezone 1983/1984.


Portland je četiri minute prije kraja susreta gubio s devet razlike (90-99), a 2:20 prije kraja je bio na minus 7 (94-101). Međutim, gosti su odigrali sjajnu završnicu i 15 sekundi prije kraja košem Damiana Lillarda su izjednačili na 103-103. Kingsi su imali zadnji napad, ali je De’Aaron Fox promašio šut za pobjedu. U produžetku su gosti bili bolji i taj dio igre dobili su 10-5.Lillard je za goste zabio 25 koševa, dok je Seth Curry dodao 18 koševa. Sacramento su predvodili Buddy Hield sa 27 koševa i Nemanja Bjelica sa 14 koševa i 16 skokova.

U Milwaukeeju su Bucksi pobijedili Detroit 121-98 ostvarivši četvrtu uzastopnu pobjedu. Sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu kojeg su domaćini završili sa +16 (68-52), a do kraja utakmice samo su povećali prednost.


– Igrali smo sjajno, lopta je brzo kružila što nam je otvaralo mnogo prostora,« kazao je Brook Lopez sa 25 koševa najefikasniji igrač u pobjedničkim redovima. Khris Middleton je zabio 22, a Eric Bledso 18 koševa. Prva zvijezda Bucksa Giannis Antetokounmpo je zabio 15 koševa uz osam skokova i sedam asistencija, no koncem prve četvrtine imao je ‘play of the day’, fantastično zakucavanje preko Jona Leuera.


– Bili smo na visokoj razini što me posebno raduje. Cijela momčad je bila puna energije,« kazao je Antetokounmpo. Kod Detroita najefikasniji su bili Blake Griffin sa 29 koševa i devet skokova, dok je Reggie Jackson zabio 19 koševa.


Vodeća momčad Zapada Denver je u Pepsi Centru pobijedila New Yorkc Knickse 115-108. Ključnim se pokazala posljednja četvrtina koju su Nuggesti dobili sa 33-24. Najbolji igrač utakmice bio je srpski košarkaš Nikola Jokić koji je treći put ove sezone, te 19. put u karijeri upisao ‘triple-double’. Ovoga puta zabilježio je 19 koševa, 14 skokova i 15 asistencija. Malik Beasley je zabio 23, a Paul Milsap 16 koševa.


U redovima Knicksa, koji su upisali osmi uzastopni poraz, najefikasniji su bili Luke Kornet sa 19, Kevin Knox sa 18 i Enes Kanter sa 17 koševa. Mario Hezonja nije nastupio.


Philadelphija je na gostovanju pobijedila LA Clipperse sa 119-113. Sixerse je do slavlja predvodio Joel Embiid sa 28 koševa i 19 skokova, dok je kod Clippersa najefikasniji bio Lou Williams sa 22 koša.