NBA liga

Tijesna pobjeda Golden Statea nad Torontom, ali ostali sudački repovi

Hina



Branitelji naslova Golden State Warriorsi imali su 27 koševa prednosti na poluvremenu susreta protiv Toronta, da bi na kraju jedva pobijedili sa 127-125.


No, nakon susreta košarkaši Toronta žalili su se na loše suđenje. »Nemoguće je da vam sudac odgovori ‘nisam vidio’ ili ‘to nije bila moja odluka’«, izjavio je trener Raptorsa Dwane Casey.


Kod prvaka Klay Thompson je ubacio 26 poena, Kevin Durant 25, a Steph Curry 24 koša. U momčadi Toronta briljirao je DeMar DeRozan sa 42 koša.




Hrvatski centar Ivica Zubac nije igrao za LA Lakerse koji su u produžetku dobili Dallas sa 107-101. Krilo Julius Randle prevodio je Lakerse sa 23 poena i 15 skokova, dok je Dennis Smith sa 23 koša bio najbolji strijelac Dallasa.


I Washington Wizardsi su slavili u produžetku, pobijedivši Brooklyn Netse sa 119-113, a sve je ponovno bilo u rukama Bradleyja Beala i Johna Walla. Beal je zabio 24 koša, a John Wall dodao je 23 poena i 16 asistencija.


Kawhi Leonard i Latvijac Davis Bertans predvodili su San Antonio Spurse, koji su uvjerljivo dobili Denver sa 112-80. Najbolji igrač Spursa Kawhi Leonard upisao je 19 koševa i 8 skokova, a Bertans je dodao 18 poena. Kod Denvera odličnu partiju pružio je srpski centar Nikola Jokić, kojije ostvario 23 poena, 9 skokova i 7 asistencija.