Strastveni navijač Lakersa potrošio tisuće dolara da bi kupio ručnik kojega je koristio Kobe



LOS ANGELES Ručnik legende Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta kojeg je koristio na zadnjoj NBA utakmici odigranoj u travnju 2016., kupljen je na dražbi za više od 33.000 dolara (29.778 eura), objavila je u nedjelju aukcijska kuća Iconic Auctions.
Ručnik. bijele boje s bojama Bryntova sponzora, prodan je za 33.077,16 dolara na dražbi na kojoj je prodano još 16 predmeta, objavila je kuća Iconic Auctions.


 


Bryant je poginuo 26. siječnja u dobi od 41 godine kada se helikopter koji je prevozio njegovu 13-godišnju kćer Giannu i još sedam osoba srušio pored Los Angelesa.




 


Predsjednik Iconic Auctions Jeff Woolf je za CNN izjavio da kupac ručnika već raspolaže velikom kolekcijom vezanom za Lakerse: “To je strastveni navijač Lakersa i njegov dugoročni projekt je stvoriti muzej u južnom dijelu Kalifornije”.


 


Bryant, peterostruki NBA prvak s Lakersima i dvostruki olimpijski pobjednik sa SAD-om, prekinuo je igračku karijeru 13. travnja 2016. nakon zadnje utakmice regularnog dijela sezone 2015./16. protiv Utah Jazza koju su Lakers i dobili (101-96 nakon produžetaka).


 


S brojem 24 na dresu Lakersa, Bryant, čiji je nadimak bio “Black Mamba”, tada je zabio 60 koševa nakon čega je održao govor, s ručnikom na ramenima, koji je zaključio riječima “Mamba Out” (Kraj za Mambu).


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.