NBA

Sjajni Šarić zabio 25, Sixersi tijesno izgubili od Warriorsa

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Šarić je u 37 minuta zabio 25 koševa i upisao sedam skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dva bloka, ali je Golden State na krilima Stephena Curryja i Klaya Thompsona ipak slavio



Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić je sinoć bio najbolji strijelac Philadelphija 76ersa od kojih su sa 106-104 bolji bili Golden State Warriorsi.


Šarić je u 37 minuta zabio 25 koševa i upisao sedam skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dva bloka, ali je Golden State na krilima Stephena Curryja i Klaya Thompsona ipak slavio.


Curry je zabio 29 koševa za svoj 29. rođendan, a Klay Thompson je ubacio 28 i Golden State Warriors je prekinuo niz od tri poraza. Warriorsi su u zadnju četvrtinu ušli gubeći 78-90, ali su zadnju četvrtinu iskoristili da nadoknade razliku i dođu u vodstvo. Najprije je Curry pogodio tricu nešto manje od deset minuta do kraja utakmice za 86-90, onda je tricu pogodio i Draymond Green i doveo je Warriorse na koš zaostatka, a pogotkom Shauna Livingstona Warriorsi prelaze u vodstvo.




Šarić je namjerno promašio svoje drugo slobodno bacanje 2.6 sekunde prije kraja u pokušaju da osigura Sixersima zadnji šut, ali je loptu uhvatio Curry.


Oklahoma City Thunder su sa 122-104 slavili protiv Brooklyn Netsa, a Russell Westbrook je sa 25 pogodaka, 19 asistencija i 12 skokova upisao svoj 33. triple-double ove sezone.



Victor Oladipo je dodao 21 koš za Thunder kojem je ovo treća pobjeda zaredom.


Kod Brooklyna najbolji je bio Brook Lopez koji je utakmicu završio sa 25 koševa, a Jeremy Lin je dodao 24.


Cleveland Cavaliers su sa 128-96 bili bolji od Detroit Pistonsa, a LeBron James je stigao do svog 52. triple-doublea u karijeri i desetog ove sezone. Utakmicu je završio sa 16 koševa, 11 skokova i 12 asistencija. Najučinkovitiji u redovima Cavaliersa bio Kyrie Irving sa 26 pogodaka.


Tobias Harris je predvodio Detroit sa 17 pogodaka.