Premijer liga košarkaša

Šibenčani u subotu gosti Škrljevčana

Zlatko Horvat

'Trebaju nam bodovi. Posljednje smo utakmice izgubili u završnicama, ali gubimo zbog lošeg šuta. Tako smo u porazu u Alpe Adria Cupu u Mađarskoj trice gađali 3-23!  Ne mogu reći da su to bile teške trice. Da smo ih pogodili još tri, četiri, dobili bismo utakmicu i već bili u drugom krugu', kaže Damir Rajković, trener “Adria Oil Škrljeva”



RIJEKA Košarkaše “Adria Oil Škrljeva”  u subotu čeka druga uzastopna domaća utakmica  u Premijer ligi. Na parket dvorane Mavrinci stiže “Šibenik”, momčad koja je u prošlom kolu nanijela prvi poraz “Cedeviti”.


Šibenčanima je to dodatno podiglo samopouzdanje uoči subotnjeg  susreta (19 sati), u kojem sastav Damira Rajkovića jednostavno mora pobijediti. Jer domaćih 0-5 u prvenstvu jednostavno se ne smije dozvoliti. Nužna je – peta sreća.


– Ili treća sreća s obzirom na to da smo prve dvije domaće utakmice igrali protiv jačih suparnika, “Cibone” i “Splita”.  Trebaju nam bodovi. Posljednje smo utakmice izgubili u završnicama, ali gubimo zbog lošeg šuta. Tako smo u porazu u Alpe Adria Cupu u Mađarskoj trice gađali 3-23!  Ne mogu reći da su to bile teške trice. Da smo ih pogodili još tri, četiri, dobili bismo utakmicu i već bili u drugom krugu – kaže Damir Rajković, trener “Adria Oil Škrljeva”. – Međutim, postoji nervoza u glavi, jedna ishitrenost i zato ih promašujemo.




Pretposljednje mjesto na ljestvici Premijer lige s omjerom 1-6 nema upliva na zalaganje igrača.


– Dečki stvarno dobro rade na treningu, napreduju, neke stvari se pomjeraju u njihovoj igri, ali to se ne vidi na rezultatu.  Dečki su izuzetno pozitivni na treninzima. Nema tu apatije i iskrenja unutar momčadi. I Karlo Lebo se odlično uklopio. Posljednjih četiri, pet utakmica izgubili smo zbog lošeg postotka šuta, ali bolji smo u obrani, dobri u skoku. Nedostaje nam igrač koji će nas povezati, ali vjerujem da će sve  doći na svoje. Treba nam jedna utakmica da se to okrene, vjerujem da je to ova danas.


Zdravstveni problemi u momčadi polako se reduciraju. Izostat će jedino kapetan Josip Barnjak.


– Šarac je u četvrtak počeo trenirati i bit će u rotaciji.  Barnjak bi se trebao priključiti treninzima sredinom sljedećeg tjedna.