NBA

Šarić opet odličan, ali Philadelphia svejedno izgubila

Hina

Reuters

Reuters



Philadelphia 76ers Darija Šarića su sinoć poraženi u Chicagu gdje su ih domaći Bullsi svladali sa 117-115, a hrvatski je reprezentativac bio najučinkovitiji u redovima poražene momčadi.


Šarić je u 31 minutu zabio 27 koševa (šut iz igre 10/19, trice 3/6) i tome je dodao osam skokova, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte.


Sixersi su kontrolirali utakmicu do prvog dijela zadnje četvrtine, ali su Bulls uspjeli napraviti seriju od 18-8 i preokrenuti rezultat u svoju korist.Na krilima Bena Simmonsa i Jerryda Baylessa, Sixersi su napravili seriju od 13-2 kojom su zaostatak od dva koša preokrenuli u vodstvo 105-96 pet i pol minuta prije kraja. Nakon toga Šarić pogađa dva slobodna bacanja i razlika raste na 107-99, no tada Chicago preuzima kontrolu. Bullsi pogađaju sljedećih sedam šuteva.




Šarić je pogodio tricu 39 sekundi prije kraja kojom je približio Sixerse na 117-115, a Simmons je u zadnjim sekundama imao priliku za izjednačenje ali ga je spriječio Dunn.


Simmons je zabio 19 koševa za Philadelphiju uz 11 skokova i devet asistencija, što mu je 17. double-double u ovoj rookie sezoni.


Šarić je bio ključni faktor Sixersa u drugom dijelu utakmice, on je bio »odgovoran« za zadnjih deset koševa Philadelphije, a u drugom poluvremenu je sam upisao 20 pogodaka.


»Uvijek se pokušavam boriti, posebno danas kada nije bilo Joela (Embiid) koji nam je jako važan. Pokušavam biti fokusiran i pomoći momčadi da pobijedi«, izjavio je nakon utakmice Šarić.


Kod Chicaga najbolji su bili Nikola Mikrotić i Kris Dunn sa po 22 pogotka svaki i Justin Holiday koji je ubacio 20.


Poraz kod kuće su upisali i Indiana Pacersi Bojana Bogdanovića, od njih su sa 112-111 bolji bili Boston Celtics kojima je pobjedu donio Terry Rozier zakucavanjem 1.5 sekundu prije kraja.


Kyrie Irving je sa 30 pogodaka predvodio Boston koji je gubio 107-102 nakon što je Victor Oladipo pogodio koš za Indianu 31 sekundu prije kraja. No Irving nakon toga pogađa dvije trice i još jedan koš devet sekundi prije kraja. Bostonovi igrači ograđuju Bogdanovića koji je htio dodati loptu Oladipu, ali ju je presjekao Rozier nakon čega je zakucao za pobjedu.


Celtics su vodili sa čak 18 koševa u prvoj četvrtini, a na odmor su otišli s vodstvom 62-47. Pacersi su smanjili zaostatak na jednoznamenkasti broj u trećoj četvrtini, a u zadnjoj su pred kraj došli i u vodstvo nakon trice Oladipa.


Al Horford je ubacio 14 koševa uz 10 skokova i devet asistencija za Celtics.


Oladipo je bio najučinkovitiji kod Indiane sa 38 pogodaka, od čega je 12 zabio u zadnje dvije minute.


Bogdanović je odigrao 28 minuta i zabio je 10 koševa (šut iz igre 3/7, trice 2/5) te upisao četiri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.


Phoenix Suns Dragana Bendera su sa 97-91 pobijedili Dallas Maverickse. Hrvatski je reprezentativac odigrao 28 minuta i zabio šest koševa (šut iz igre 2/6, trice 2/4), ugrabio dva skoka i upisao jedan blok. Najbolji strijelac Sunsa bio je TJ Warren sa 19 pogodaka, dok je Isaiah Canaan upisao 17. Maverickse je predvodio Harrison Barnes sa 26 pogodaka.


Golden State Warriors su slavili u produžetku protiv Los Angeles Lakersa na njihovom terenu sa 116-114, a Kevin Durant je pogodio koš za pobjedu svoje momčadi 7,3 sekunde prije kraja.


Durant je utakmicu završio sa 36 koševa, Klay Thompson je dodao 17 uz deset skokova.


Kyle Kuzma je bio najbolji u redovima domaće momčadi sa 25 pogodaka, a Ivica Zubac nije ulazio u igru.