NBA

Šarić jako dobar, ali Miami izjednačio. Golden State povećao vodstvo

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Miami je tako sinoć prekinuo pobjednički niz Philadelphije od 17 utakmica, a predvodio ih je raspoloženi Dwyane Wade koji je utakmicu završio sa 28 koševa



Miami Heat je u drugoj utakmici doigravanja Istočne konferencije sinoć pobijedio Philadelphia 76erse na njihovom terenu sa 113-103 i izjednačio u seriji na četiri pobjede na 1-1.


Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić je odigrao odličnu utakmicu, u 36 minuta na terenu zabio je 23 koša (šut iz igre 8/21, trice 3/10), i upisao devet skokova, tri asistencije, četiri ukradene lopte i jedan blok. Najbolji strijelac Sixersa bio je Ben Simmons sa 24 poena.


Miami je tako sinoć prekinuo pobjednički niz Philadelphije od 17 utakmica, a predvodio ih je raspoloženi Dwyane Wade koji je utakmicu završio sa 28 koševa. Osim Wadea, Goran Dragić je ubacio 20 koševa za Miami, a James Johnson 18. Sixersi su zadnji put poraženi 13. ožujka kada su od njih bolji bili Indiana Pacersi.




Igrajući desetu utakmicu zaredom bez ozlijeđenog Joela Embiida, Sixersi su uspjeli nadoknaditi zaostatak od čak 16 koševa da bi došli na samo dva koša pred kraj zadnje četvrtine.


No Wade je tada pogodio dva koša i Miami se odvojio. Treća utakmica se igra u četvrtak u Miamiju.


Nakon što su u prvoj utakmici doigravanja zabili 18 trica, Sixers u ovoj su utakmici u prvom poluvremenu promašili 16 od 18. Robert Covington je promašio svih pet pokušaja za tricu, a Šarić četiri.



U drugoj utakmici igranoj sinoć u NBA, Golden State Warriors su povećali prednost na 2-0 u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć u drugoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije sa 116-101 kod kuće svladali San Antonio Spurse.


Nakon što su na poluvremenu gubili šest koševa, Golden State je u trećoj i u zadnjoj četvrtini nadigrao San Antonio.


Kevin Durant je bio najbolji kod Warriorsa sa 32 koša i šest skokova, dok je Klay Thompson ubacio 31 koš, od čega je pet trica, uz pet asistencija. LaMarcus Aldridge je predvodio Spurse sa 34 koša i 12 skokova. Treća utakmica se igra u srijedu u San Antoniu.