NBA liga

San Antonio Spursi pobjedom nad Miamijem obilježili “Noć domorodaca”

Hina

Domantas Sabonis (Indiana Pacers)/Foto REUTERS

Domantas Sabonis (Indiana Pacers)/Foto REUTERS

ZAGREB U jedina dva nedjeljna susreta u NBA ligi San Antonio Spursi su pobijedili Miami Heat 107-102, dok je Indiana na gostovanju slavila protiv Denvera sa 115-107. Spursi su u večeri u kojoj su postali prva NBA momčad koja je obilježila »Noć domorodaca« porazili Miami sa 107-102.

Domaćine su do pobjede vukli LaMarcus Aldridge sa 21 košem, DeMar DeRozan sa 20 koševa i po devet skokova i asistencija, te Patty Mills sa 18 koševa i pet skokova. Luka Šamanić nije konkurirao za sastav Spursa zbog ozljede.


»Osim košarke, za nas je ova večer bila važna kako bi košarku koristili kao platformu za razmjenu kulture i tradicije, a to ste vidjeli večeras«, rekao je Australac Mills koji ima aboriđanske korijene.


»Bila je to važna večer, posebno za Pattyja, ali i za sve autohtone ljude ovdje u Teksasu,« dodao je trener San Antonia Gregg Popovich.




U suparničkim redovima najefikasniji su bili Bam Adebayo sa 21 košem i 16 skokova, te Goran Dragić sa 19 koševa.


U drugom susretu večeri Indiana je na gostovanju porazila Denver sa 115-107.


Domaćin je vodio od početka utakmice, a sredinom treće četvrtine imao je i 11 koševa prednosti (77-66), međutim Indiana se vratila u igru i šest minuta prije kraja uspjela je izjednačiti (91-91), a u završnici susreta i okrenuti rezultat u svoju korist. Denver je imao čak 10 promašenih bacanja, te očajnih 3-23 za tri poena što je svega 13 posto, dok su gosti tricu gađali 44 % (13-29).


Pacerse je predvodio Domantas Sabonis upisavši prvi triple-double u NBA karijeri – 22 koša, 15 skokova i 10 asistencija. Doug McDermott je zabio 24 koša, dok su T.J. Warren i Malcolm Brogdon ubacili po 22 koša. Kod Denvera najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 30 koševa i 10 skokova.