Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 2n
Sutra: 6° 6° 2n
19. siječnja 2020.
Nesvakidašnja situacija

Prekinuto košarkaško prvenstvo BiH, razlog je neobičan

https://basket.ba
https://basket.ba
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2020. u 18:28 2020-01-14T18:28:00+01:00

Košarkaši savez Bosne i Hercegovine prekinuo je u utorak prvenstvo za seniore jer je povjerenik natjecanja Siniša Jakovljević protivno propisima zakazao odigravanje utakmice Igokea - Spars Realway za utorak.

Kako prenose  bosanskohercegovački mediji, povjerenik natjecanja Siniša Jakovljević je utakmicu, koja se trebala igrati prošlog vikenda, ali je odgođena zbog nastupa Igokee u regionalnoj ABA ligi, zakazao za utorak navodno bez suglasnosti sarajevskoga Spars Realwaya, a prema pravilniku KS BiH za promjenu termina suglasnost moraju dati oba kluba. Stoga je Upravni odbor KS BiH poništio odluku povjerenika i praktički prekinuo prvenstvo.

"Narušeni su propisi i regularnost tnatjecanja odlukom povjerenika Siniše Jakovljevića da utakmicu Igokea - Spars zakaže za 14. siječnja unatoč  tome što klubovi nisu dogovorili promjenu termina, što zahtijevaju propisi.

U konkretnom slučaju Spars nije pristao na ovaj termin, ali je povjerenik Jakovljević insistirao da se igra u utorak. Kako se povjerenik oglušio na sve dopise da poništi svoju odluku, čak i onaj koji mu je uputio predsjednik Upravnog odbora Košarkaškoga saveza  BiH  Mirza Teletović, odlučio sam da se prvenstvo prekine. U međuvremenu, županijski savezi Sarajevo, Tuzla i Zenica također su zatražili da se natjecanje obustavi i sazove žurna sjednica Upravnog odbora kako bi se riješila ova situacija", objasnio je  za medije šef Ureda KS BiH Amer Čolan.

On tvrdi kako nadležnost nad povjerenikom natjecanja u sezoni 2019/20. ima Ured KS BiH, a kako se navodi u dopisu koji je u utorak stigao klubovima iz KS BiH  "došlo je do kršenja propozicija te je samim tim narušen kalendar i regularnost natjecanja Prvenstva BiH te se donosi odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola između KK Igokea i KK Spars Realway, kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od UO KS BiH".

Iz  KS BiH navode kako će o nastavku natjecanja Prvenstva BiH Lige 12 kao i nominacijama za navedene utakmice Ured KS BiH dostaviti obavijest nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.