Dvoboj za Prvu ligu

Povijesna prilika košarkašica FSV-a, na Kozali dočekuju Splićanke

Zlatko Horvat



RIJEKA Košarkašice FSV-a danas igraju jedan od najvažnijih susreta u klupskoj povijesti. U ranoposlijepodnevnom terminu u dvorani »Dinko Lukarić« (13.30 sati) ugostit će splitsku Košarkašku akademiju Žana Lelas u susretu koji može odrediti putnika u Prvu ligu. Oba sastava, naime, ostvarila su pobjede u prva dva kola.


– Ovo je važna utakmica, ali ne želimo time opretećivati našu mladu ekipu – kaže Marin Mijaljević, trener FSV-a.


Splićanke su dobile obje utakmice u prvom dijelu prvenstva i riječkom sastavu se pruža prigoda za uzvrat.




– Nekih nepoznanica nema. Jedino što će biti izostanaka zbog bolesti i ozljeda s obje strane tako da ćemo tek vidjeti kako će to izgledati. Istina je da su nas dvaput pobijedile, s »pola koša« u Rijeci i sa 20 razlike u Splitu. Ta nam se utakmica dogodila baš u krivo vrijeme, ali to se sada ne gleda. Kod njih neće biti prve igračice Nike Lokice, za koju je, po svemu sudeći, sezona završena. Žao mi je, radi se o dobroj, pozitivnoj curi, kojoj sam trener u reprezentaciji.


Košarkaška akademija Žana Lelas započela je radom prije tri godine i već je na pragu Prve lige.


– Imaju igračice od 14 do 17 godina. Nismo ni mi puno stariji, naše igračice imaju od 15-20 godina, jedino nam Martina Tomić kvari prosjek. Nemaju široku rotaciju, ali njihovih šest, sedam nositeljica igre je na popisima reprezentacija. Igraju agresivno, traže lagane poene, a mi smo u tome znali u prošlosti imati problema. Ako riješimo taj problem, bit ćemo bliže pobjedi – zaključuje Mijaljević.