Susret s Alkarom

Pobjedom riješiti ostanak: Škrljevo večeras u Sinju

Zlatko Horvat

Damir Rajković / Snimio Vedran KARUZA / Nla rhiva

Damir Rajković / Snimio Vedran KARUZA / Nla rhiva

Vraćamo se u realnost, ali ova utakmica gledat će se kroz lupu naše pobjede nad Cedevitom. Neće biti jednostavno budući da je Alkaru ovo izuzetno važna utakmica. U slučaju poraza nemaju preveliku mogućnost korekcije i za njih  pritisak je velik. Međutim, mi bismo sinjskim uspjehom riješili pitanje ostanka – kaže Damir Rajković, trener Škrljeva



RIJEKA Košarkaši Škrljeva večeras (19.30 sati) gostuju na vrućem parketu u Sinju. Za sastav trenera Damira Rajkovića bio je to ugodan tjedan poslije vrijedne pobjede nad Cedevitom.  


– Vraćamo se u realnost, ali ova utakmica gledat će se kroz lupu naše pobjede nad Cedevitom. Neće biti jednostavno budući da je Alkaru ovo izuzetno važna utakmica. U slučaju poraza nemaju preveliku mogućnost korekcije i za njih  pritisak je velik. Međutim, mi bismo sinjskim uspjehom riješili pitanje ostanka – kaže Damir Rajković, trener Škrljeva.


Alkar ima četiri pobjede, dvije više od Kvarnera 2010, kojem u sljedećem kolu idu u goste. Uspjeh Škrljeva pomogao bi i riječkom sastavu, a Sinjanima zakomplicirao život.  




– Otišao im je Amerikanac Brandom Johnson, koji je bio 40 posto momčadi. Drugi strijelac i prvi asistent lige… U Zabok je otišao Paško Vrlika. Sinjani bez Johnsona više nemaju takvu napadačku moć, oslabljeni su iako su doveli neke igrače,  ali nikad nije lako igrati u Sinju. Bit će to  zahtjevna utakmica.  Međutim, odigramo li na razini posljednjih utakmica, u tom slučaju ne bismo trebali imati problema. Svjesni smo da uspjehom guramo Kvarner prema lakšem ostanku, ali prvenstveno ćemo pomoći sebi pa onda neka se drugi okoriste.


Kroz tjedan jedini je zdravstvenih problema (povišena temperatura)  imao Matteo Juričić, ali i on bi se trebao naći u autobusu koji točno u podne kreće prema Sinju.