Josip Barnjak

Osijek je u uzletu, ali znamo gdje ih trebamo napasti

Zlatko Horvat

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Slijedi nam nekoliko domaćih utakmica protiv »al pari« suparnika, u kojima moramo vratiti taj domaći teren, osvajati bodove - kaže kapetan košarkaša Škrljeva uoči večerašnjeg susreta protiv Osijeka



RIJEKA Pogled na ljestvicu Premijer lige nije nimalo ugodan za klupske čelnike struku i igrače Adria Oil Škrljeva, pretposljednje mjesto sa samo tri pobjede u 12 prvenstvenih susreta ne zvuči nimalo blistavo. No, tanka je crta između kvalifikacija za ostanak i doigravanja, osmoplasirani Šibenik ima samo dvije pobjede više od sastava Damira Rajkovića. Treba samo krenuti s dobrim rezultatima, zaboraviti na sve te silne ozljede u momčadi od početka sezone. Prva prilika je već večeras u susretu s Vrijednosnicama Osijek, što se igra pred televizijskim kamerama (18 sati, Arenasport 2).


– Televizijske kamere ne bi trebale predstavljati problem, prošli su ti dani, već motiv više. Nije ugodno jer smo pretposljednji, ali momčadi ispred nas su na dvije, tri pobjede, sve je to dohvatljivo, samo treba krenuti. Nadam se da će to biti protiv Osječana – kaže Josip Barnjak, kapetan Adria Oil Škrljeva.


Svi na sto posto


Vrijednosnice Osijek imaju omjer 6-6, ali u seriji su od dvije pobjede. Posljednja pobjede ostvarena je nad Cedevitom. Osječani imaju omjer 5-1 na domaćem parketu, u što je uključena uvjerljiva pobjeda nad Škrljevom (97:79) u prvom dijelu sezone. S druge strane, Adria Oil Škrljevo ima skromnih 1-5 u Mavrincima u prvenstvu ove sezone.




– Slijedi nam nekoliko domaćih utakmica protiv »al pari« suparnika, u kojima moramo vratiti taj domaći teren, osvajati bodove. Osječani su u naletu, dobili su Cedevitu i dolaze puni samopouzdanja. No, skautirali smo ih i znamo gdje ih trebamo napasti. Nadam se da će to danas dobro izgledati. Polako slažemo igru poslije dolaska Uljarevića, sve to bolje izgleda. Žao nam je što je Bolčina ozlijeđen, sada se pod košem Ušić mora pokazati. I ne samo on. Svi moramo biti na sto posto da bismo dobili.


Domaća liga


Televizijski termin petkom dobro je došao Adria Oil Škrljevu budući da ih čeka putovanje od gotovo tisuću kilometara na sjever Češke. U srijedu su gosti Slunete u prvom susretu četvrtfinala Alpe Adria Cupa.


– Važnija nam je domaća liga, ali dogurali smo do četvrtfinala Alpe Adria Cupa i imamo priliku proći. Zanimljivo je da su nam Osječani mogući suparnici u polufinalu. Njih čekaju dva dvoboja sa slovačkom momčadi Levicki Patrioti – dodaje Barnjak.