NBA liga

Nowitzki vodi Dallas prema doigravanju

Hina

Još jednu sjajnu utakmicu u dresu Mavsa u vrijeme kada je momčadi to najviše trebalo odigrao je Nijemac Dirk Nowitzki koji je ubacio 32 koša



DALLAS – U najzanimljivijoj utakmici večeri u NBA ligi košarkaški Dallas Mavericksa 128-119 pobjedom protiv Oklahoma City Thundera probili su se na osmo mjesto Zapadne konferencije, posljednje koje vodi u doigravanje tri tjedna prije završetka ligaškog dijela sezone.


Još jednu sjajnu utakmicu u dresu Mavsa u vrijeme kada je momčadi to najviše trebalo odigrao je Nijemac Dirk Nowitzki koji je ubacio 32 koša, te dodao 10 skokova i šest asistencija, a sedam pogodaka postigao je u dodatnih pet minuta. Istaknuo se i Španjolac Jose Calderon koji je pogodio tricu za 111-111 pred kraj četvrte četvrtine, a susret je okončao sa 22 ubačaja. Kevin Durant je zabio 43 za Thunder, dok je Westbrook dodao 23 uz osam asistencija i sedam skokova, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno za uspjeh.


Dallas je sada osmi na Zapadu s omjerom 43-29, deveti Phoenix Sunsi su na 42-29, a sedmi Memphis Grizzliesi na 42-28, dok je Thunder drugi sa 52-19, te ima sve manje izgleda dostići vodeće San Antonio Spurse koji su na 54-16.




Ove sezone vrlo slabi Los Angeles Lakersi ipak su uspjeli postaviti jedan novi pozitivni rekord kluba postigavši 51 poen u trećoj četvrtini u 127-96 pobjedi protiv New York Knicksa. Napadački učinak Lakersa iz treće četvrtine najveći je broj poena u jednoj četvrtini u povijesti kluba, a istovremeno je to i najveći broj poena koje su Knicksi primili u jendoj četvrtini u povijesti. A sve se to događalo pred očima Phila Jacksona, novog predsjednika Knicksa i legendarnog trenera Lakersa koji je s momčadi iz Los Angelesa osvojio pet naslova prvaka. Xavier Henry (22) i Nick Young (20) predvodili su napad Lakersa, dok je Carmelo Anthony (29) bio najučinkovitiji kod Knicksa koji su nakon osam pobjeda zaredom pretrpjeli drugi uzastopni poraz, te im je doigravanje opet sve dalje. Sada su na omjeru 29-42, dok osma momčad Istoka Atlanta Hawksi imaju učinak 31-38.


Cleveland Cavaliersi uspjeli su u svojoj dvorani nadigrati vodeći sastav skupine Atlantic Toronto Raptorse sa 102-100. Iako su domaći imali i 21 koš viška, dvoboj je bio neizvjestan do posljednje lopte. Gosti su imali 7.8 sekundi za posljednji napad kojim su mogli poravnati ili tricom doći do pobjede, ali njihov razigravač Greivis Vasquez se spetljao i izgubio loptu. Dion Waiter (24) bio je najbolji kod Cavsa, a Kyle Lowry (22, 10 asistencija) kod Raptorsa.


Orlando Magic prekinuo je niz od devet poraza 95-85 pobjedom protiv Portland Trail Blazersa. Tobias Harris (25, 11 skokova) bio je najbolji kod Magica, a Robin Lopez (20, 13 skokova) kod Blazersa.