Ništa bez korekcija

Novi trener Damir Rajković preuzeo “Škrljevo”: Ništa još nije izgubljeno

Zlatko Horvat

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Morat će lopta ići brže. Drugo, malo se poena postiže iz reketa i to će biti smjer kojem ćemo težiti.  Bit će korekcija i u prijelaznom roku – kaže Rajković



RIJEKA Damir Rajković, novi trener »Škrljeva«, preuzeo je momčad u ponedjeljak i počeo spremati igrače za važan ogled iduće nedjelje u Velikoj Gorici. Poslije rezultatski uspješne epizode u ŽKK »Kvarner«, finala doigravanja i Kupa Ružice Meglaj-Rimac, Rajković je sa »Škrljevom« krenuo u akciju ostanak.



Mate Mandić, Karlo Uljarević, Krešimir LJubičić (Cibona), Lovro Buljević, Luka Barišić, Darko Bajo (Cedevita), Pavao Paić, Domagoj Šarić (Šibenik), Josip Barnjak (Kvarner 2010/Kastav), Leo Čizmić Sevilla), Emil Savić (Valencia), Domagoj Proleta (Obila) 12 je igrača koje izbornik Marijan Mance danas vodi na U-18 EP, što se od 16. do 22. prosinca 2016. održava u turskom Samsunu.


Otpao je Mate Kalajžić (Split), koji se ozlijedio na posljednjem treningu, zaradivši rupturu zadnje lože. Manceove izabranike u petak očekuje prva utakmica na prvenstvu, a suparnik im je Španjolska.





– Ovo je za mene novi izazov. Situacija je rezultatski teška, ne dozvoljava previše prostora za nove stvari, Trebat će stvari rješavati u hodu, u kratkom razdoblju, ići iz utakmice u utakmicu. Neću moći nametnuti svoje ideje, ali kroz nekoliko tjedana stvorit ćemo konture igre, kao i pravila ponašanja unutar ekipe – kaže Rajković.Sastav »Škrljeva« vrijedi više od jedne pobjede, ali većina igrača do ove sezone nisu bili nositelji igre.

Hijerarhija


– Bit će nužno riješiti hijerarhiju u momčadi, naći neke nove odnose, jer ovo nije donijelo rezultate zbog inih razloga. Svaki trener ima svoj način vrednovanja unutar momčadi, ali svako mora imati svoju ulogu unutar ekipe, a osobne ambicije moraju se podrediti momčadi.


»Gorica« i »Zadar« u gostima, »Kvarner 2010« u Mavrincima, to je raspored »Škrljeva« do kraja godine. – Dogovoreno je da ćemo u ta tri kola vidjeti gdje smo, provjeriti neke igrače, koji su možda bili nepotrebno zapostavljeni. Ne ide nam na ruku što s direktnim suparnikom »Goricom« igramo u gostima, ali bila bi sjajna stvar uzeti dva boda koji vrijede – dvostruko. Nije još ništa izgubljeno.

Ima tu dobrih igrača i velikih rezervi, to je bitno izvući iz svakog igrača. Dobro se do sada radilo radilo, fizički je ekipa u korektnom stanju, za što treba pohvaliti disadašnjeg trenera Luku Bujasa. No, okrenut ćemo se nekim mojim postulatima u obrani i napadu, u kojem smo spori. Morat će lopta ići brže. Drugo, malo se poena postiže iz reketa i to će biti smjer kojem ćemo težiti.


Do sada je dosta toga ovisilo o vanjskim igračima. Oni će i dalje vući,a li ako ne potegnu oni ispod koša, bit ćemo u problemima. Dolazi i prijelazni rok, bit će korekcija. Treba nam jedan iskusan igrač.Amerikanci U sastavu »Škrljeva« su Amerikanci Brian Williams i Nicholas Cook. Nisu skupi, ali kod Bujasa su ostali u drugom planu. – Pokušat ću ih iskoristiti. Dobro rade, Williams je solidno odigrao posljednju utakmicu. Treba im samopouzdanja, nitko na klupi nije postao igrač. Kalendarska godina zaključuje se derbijem protiv »Kvarnera 2010«. – Riječka momčad igra prepoznatljivo, vidi se Manceov rad. Zbog tog kontinuiteta korak su ispred nas. Nadam se zanimljivoj utakmici i našoj pobjedi. No, to derbija je ostalo još dva tjedna. Mi ćemo ostati u natjecateljskom ritmu i dizati iz utakmice u utakmicu – kaže Rajković, koji zbog smrtnog slučaja u obitelji nije odmah preuzeo momčad, već je sve prologirano za nekoliko dana. – Vrijeme liječi sve, pa i te stvari, bit će svakim danom lakše…