NBA

Novi Westbrookeov triple-double za pobjedu Thundera

Hina

Russell Westbrook, Foto: REUTERS

Russell Westbrook, Foto: REUTERS

Russell Westbrook je došao do svog sedmog triple-doublea ove sezone zabivši 34 koša uz 14 asistencija i 13 skokova



Sinoć su u NBA odigrane tri utakmice, Oklahoma City Thunder je pobijedio Utah Jazz, Toronto Raptors su slavili protiv Phoenix Sunsa Dragana Bendera, a Washington Wizardsi protiv Portland Trail Blazersa.


U Oklahoma Cityju Russell Westbrook je došao do svog sedmog triple-doublea ove sezone zabivši 34 koša uz 14 asistencija i 13 skokova. Paul George je ubacio 21 koš, a Steven Adams 20 uz devet skokova. Utah je predvodio rookie Donovan Mitchell sa 31 pogotkom.


Jazz je vodio 47-39 na poluvremenu i vrlo su brzo u drugom došli do prednosti od čak 17 koševa. No, zahvaljujući Westbrooku, koji u trećoj četvrtini zabija 11 koševa, Thunder smanjuje vodstvo Utaha na 80-68. Nakon toga Oklahoma City stiže na šest koševa zaostatka na početku zadnje četvrtine, a četiri minute prije kraja dolazi u vodstvo.




Washington Wizards su u gostima pobijedili Portland Trail Blazerse sa 106-92 zahvaljujući Bradleyu Bealu koji je utakmicu završio sa čak 51 pogotkom.


Najveće vodstvo Wizardsa na utakmici iznosilo je 23 koša.


Kod Blazersa najbolji je bio Damian Lillard sa 30 pogodaka, osam skokova i devet asistencija.


Od hrvatskih košarkaša u NBA sinoć je na teren istrčao jedino Dragan Bender koji je bio nezamjetan u porazu Phoenix Sunsa od Toronto Raptorsa. Raptors su kod kuće slavili sa 126-113.


Osim poraza za Phoenix je loša vijest i ozljeda njihovog najboljeg igrača Devina Bookera kojeg su igrači iznijeli s terena manje od tri minute prije kraja utakmice. Booker je utakmicu završio sa 19 koševa. Bender je odigrao 12 minuta, ali bez pogodaka (šut 0/1) i s jednim skokom.


Toronto su predvodili Kyle Lowry i DeMar DeRozan sa po 20 koševa svaki, a Lowry je dodao i 10 asistencija.