ABA liga

Nevjerojatno: Zadar do sada nije nikoga pobijedio, a sada je ponizio favoriziranu Cedevitu

Hina

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL



U susretu osmog kola košarkaške ABA lige Zadar je deklasirao Cedevitu Olimpiju sa 101-63 upisavši prvu pobjedu ove sezone u regionalnoj ligi.


Ljubljančani su u dvoranu Krešimir Ćosić došli kao izraziti favoriti, sa učinkom 6-1, dok je Zadar imao sedam poraza.


Međutim, Zadar je već nakon prve četvrtine imao 10 koševa prednosti (21-11), a na poluvremenu +19 (45-26). Domaćin je dobio i preostale dvije četvrtine (27-15, 29-22) za nevjerojatnih + 38.




Zadar su do velike pobjede predvodili Ive Ivanov sa 22 koševa, šest skokova i četiri asistencije, Dominic Gilbert sa 20, te Bryon Allen sa 18 koševa. Kod Cedevita Olimpije najefikasniji su bili Marko Simonović, Ryan Boatright i Codi Miller-McIntyre sa po 11 koševa.


U nedjelju je pobjedu ostvarila i Cibona koja je na gostovanju u Beogradu porazila Megu Bemax sa 76-72.


Kreatori vrijedne Cibonine pobjede, treće u novoj sezoni regionalnog natjecanja, bili su Filip Bundović sa 26 koševa i devet skokova te Toni Katić sa 22 poena i tri asistencije. Strijelce Mege je sa 23 koša predvodio Marko Simonović.


Cibona je pobjedu osigurala u neizvjesnoj završnici, kad je serijom 7-0 od 38. minute do 18 sekundi prije kraja stvorila pet koševa prednosti. Momčadi su izjednačene ušle u posljednje tri minute (69-69) nakon koša Bundovića, a isti je igrač pogodio i za vodstvo Cibone 71-69. Potom je Gibson pogodio jedno slobodno bacanje zbog tehničke domaćem treneru Dejanu Milojeviću, a pobjedu zapečatio Katić s još dva pogođena bacanja.


Na ljestvici vodi Budućnost sa skorom 7-1, Cibona je s učinkom 3-5 na devetom mjestu, dok je Zadar stepenicu niže sa 1-7.