Iznenađenje u Centralnoj diviziji NBA

Netsi prekinuli niz od osam poraza i iznenadili Bullse

Hina

New Jersey je, iskoristivši neigranje najkorisnijeg igrača NBA Derricka Rosea, otvorio utakmicu serijom 22-3 u samo pet minuta



NEW YORK – New Jersey Netsi su sinoć prekinuli svoj niz od osam poraza pobijedivši iznenađujuće lako 97-85 vodeće u Centralnoj diviziji Chicago Bullse.


New Jersey (9-23) je, iskoristivši neigranje najkorisnijeg igrača NBA Derricka Rosea koji je propustio petu utakmicu zaredom zbog bolova u leđima, otvorio utakmicu serijom 22-3 u samo pet minuta i nakon toga nije gubio ni u jednom trenutku od Bullsa (25-8) kojima je ovo tek drugi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni.


Deron Williams je predvodio napad Netsa sa 29 postignutih pogodaka, uključujući i pet trica iz devet pokušaja. Kris Humphries je dodao 24 koša i 18 skokova.




Prva petorka Chicaga nije bila sjajna sinoć postigavši zajedno samo 45 pogodaka. Carlos Boozer je ubacio 16 koševa, dok Joakim Noah nije postigao ni jedan pogodak u prvih 21 minutu utakmice. Pričuva Mike James je kao i Boozer zabio 16 koševa za Bullse.


Klupa Bullsa je »uskočila« u drugoj četvrtini i smanjila razliku na sedam koševa prije nego se New Jersey nije opet odvojio na 14 koševa i stvorivši vodstvo na poluvremenu od 59-45.


Los Anglese Clippersi imali su priliku za rijetku pobjedu nad San Antonio Spursima, ali su je propustili. Vodili su tri koša 9.5 sekundi prije kraja ali Clippersov Chris Paul nije uspio zadržati loptu koja je završila u rukama Gary Neala na liniji trice. On se okrenuo i pogodio tricu 5.7 sekundi do kraja osiguravši svojim Spursima produžetak u kojem je opet pogodio tricu za vodstvo i pobjedu San Antonia od 103-100.


Spursi koji su drugi u Zapadnoj konferenciji ostvarili su desetu pobjedu zaredom, a trećeplasirani Clippersi su izgubili 26. utakmicu u zadnjih 30 od Spursa od prosinca 2003.


U produžetku se Clippersi nisu predavali prateći cijelo vrijeme Spurse dok Tim Duncan nije dodao Nealu loptu za još jednu tricu 25 sekundi prije kraja za vodstvo Spursa od 101-98.


Tony Parker je bio najbolji igrač jučer završivši utakmicu s 30 koševa, od kojih je ubacio 12 u zadnjoj četvrtini i još dva u produžetku te je uz to dodao 10 asistencija. Parker je na liniji sklobodnih bacanja bio sema puta u zadnjoj četvrtini. Blake Griffin je za Clipperse postigao 22 pogotka uz 20 skokova, što mu je najbokji rezultat u karijeri. Randy Foye je dodao 21 koš za Clipperse, od kojih je 16 ubačeno u trećoj četvrtini kada su Clippersi »izbrisali« razliku od 15 koševa serijom