Premijer liga košarkaša

Može li Zabok opet biti prekretnica za košarkaše AO Škrljeva?

Zlatko Horvat

Coney Spence/Foto Arhiva NL

Coney Spence/Foto Arhiva NL

Ovog puta za Adria Oil Škrljevo domaći bodovi u večerašnjem susretu sa Zabokom (dvorana Mavrinci, 19 sati) su nužnost s obzirom na jednu pobjedu u dosadašnjih šest kola i pretposljednje mjesto na ljestvici.



RIJEKA U osmom kolu prošle sezone košarkaši »Škrljeva« su u gostima pobijedili »Zabok« sa 66:65 pogotkom Davora Konjevića sa sirenom. Bila je to uspjeh koji je označio prekretnicu za sastav Damir Rajković. Ne samo što se rano osigurao ostanak, već je momčad u konkurenciji 13 ekipa regularni dio sezone završila na šestom mjestu. Povijest bi se mogla ponoviti, ali ovog puta za »Adria Oil Škrljevo« domaći bodovi u večerašnjem susretu sa »Zabokom« (dvorana Mavrinci, 19 sati) su nužnost s obzirom na jednu pobjedu u dosadašnjih šest kola i pretposljednje mjesto na ljestvici. No, trener Rajković ima puno problema.


– Barnjak je do daljnjega izvan stroja zbog ozljede, dok su upitni virozni Ušić i Šarac, koji je dobio udarac u koljeno – kaže Damir Rajković. – Bit će napeto. U goste nas stiže iskusna momčad, koja je dobila i »Zadar«, namučila »Cibonu«. Pod košem imaju iskusne Šarliju i Batura, Radovčić je dobar na »playu«. Igraju bolje doma nego vani pa bismo, bez obzira na sve nedaće, trebali do pobjede.


Prometno je u svlačionici u Mavrincima. Novi član kluba je Karlo Lebo, 24-godišnji šuter, dok je klub raskinuo ugovor s dvojcom koji nije skupio ni prvenstvene minute zbog ozljeda, Tonijem Brnasom i Danijelom Pršom. 





 Deset dana uoči okupljanja reprezentacije, izbornik Dražen Anzulović objavio je popis igrača na koje će računati za dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini, 29. studenog u osječkoj dvorani Gradski vrt protiv Mađarske, te 2. prosinca u Litvi. Hrvatska je trenutno posljednja u skupini J s omjerom 3-5 nakon dvaju poraza s NBA igračima, doma od Litve te na gostovanju u Posljskoj. No, još nije sve izgubljeno, trećeplasirana Poljska ima samo pobjedu više…


– Nadam se da ćemo odigrati dvije dobre utakmice i da će svi igrači opravdati dolazak na popis reprezentacije – poručio je Anzulović. Na njegopvu spisku su: Mate Kalajžić, Martin Junaković, Toni Katić, Domagoj Bošnjak, Karlo Žganec, Jakov Mustapić, Josip Bilinovac, Marin Rozić, Luka Božić, Domagoj Vuković, Luka Babić, Miro Bilan, Tomislav Zubčić, Hrvoje Perić i Marjan Čakarun.