NBA liga

Milwaukee osigurao doigravanje nakon 56 utakmica i oborio rekord, Lakersima “klasik”

Hina

LeBron James (LA Lakers) i Daniel Theis (Celtics)/Foto REUTERS

LeBron James (LA Lakers) i Daniel Theis (Celtics)/Foto REUTERS

NEW YORK Iako nisu igrali u nedjelju, košarkaši Milwaukee Bucksa osigurali su doigravanje već nakon 56 utakmica, što je NBA rekord otkad je uvedeno pravilo da svaka momčad odigra 82 utakmica u regularnoj sezoni.Milwaukee je oborio rekord koji su držali 2016. i 2017. godine Golden State Warriorsi,kojima je trebalo 58 utakmica za ulazak u playoff. Bucks vode u ligi s omjerom od 48 pobjeda i samo 8 poraza, te imaju čak 24 pobjede više od trenutno osmoplasiranog Orlanda, a za rekordno brzo osiguranje doigravanja “krivci” su Washington Wizardsi koji su sinoć izgubili kod Chicaga (126-117) . Washington je izgubio iako je Bradley Beal postigao rekordna 53 koša, a igrač Wizzardsa je čak 20 puta stao na liniju slobodnih bacanja i pogodio 18 pokušaja. 

Pascal Siakam (21) je predvodio Toronto Raptorse koji su kod kuće porazili Indiana Pacerse s 127-81, što je najveća pobjeda u povijesti kanadskog kluba. Prvaci su od zadnjih 18 utakmica izgubili samo jednu, a ovog mjeseca su čak triput svladali Pacerse. 


U najvećem klasiku lige, Lakersi su 114-112 u svojoj dvorani pobijedili Celticse zahvaljujući Anthonyju Davisu (32, 13 skokova) i LeBronu Jamesu (29, 9  asista, 8 skokova). Boston je igrao bez svog najboljeg igrača Kemba Walkera, a utakmicu karijere je odigrao Jayson Tatum (41).