NBA liga

Miami preuzeo vodstvo, 18. uzastopna pobjeda Spursa

Hina

»Super je što smo na prvoj poziciji. Dobro smo igrali i zasluženo smo preuzeli vrh. No, ispred nas je još mnogo posla, daleko je kraj sezone,« kazao je Lebron James



NEW YORK – Aktualni NBA prvaci Miami Heat iskoristili su poraz Indiane i pobjedom protiv Toronta 93-83 preuzeli vodstvo u Istočnoj konferenciji NBA lige.


Bila je to 51. pobjeda sezone za Heat uz 22 poraza, dok dosadašnji lider nakon domaćeg poraza od San Antonia 77-103 ima skor 52-23.


»Super je što smo na prvoj poziciji. Dobro smo igrali i zasluženo smo preuzeli vrh. No, ispred nas je još mnogo posla, daleko je kraj sezone,« kazao je Lebron James sa 32 koša, osam asistencija i sedam skokova najbolji igrač utakmice. Chris Bosh je dodao 18 koševa, a Chris Andersen 13 koševa i sedam skokova. Kod gostiju najbolji su bili Greivis Vasquez sa 17 i DeMar DeRozan sa 16 koševa i sedam asistencija.




San Antonio Spursi su potvrdili prvu poziciju na Zapadu deklasiravši u Indianapolisu Indiana Pacerse 103-77. Bila je to 18. uzastopna pobjeda Spursa, te peti poraz Pacersa u zadnjih šest utakmica. San Antonio je izjednačio klupski rekord po broju uzastopnih pobjeda u regularnom dijelu sezone, a za dva dana protiv Golden Statea će imati priliku postaviti i novi rekord.


Spurse je do 58. pobjede sezone uz 16 poraza predvodio Francuz Tony Parker sa 22 koša. Boris Diaw je dodao 14 koševa, a Kawhi Leonard 13 koševa i 11 skokova. Kod Pacersa, koji u posljednje vrijeme igraju neprepoznatljivo, najefikasniji je bio Paul George sa 16 koševa, dok su Roy Hibbert i Lance Stephenson dodali po 15 koševa.


»Iza nas je sjajna serija. Približava se kraj sezone, u momčadi se osjeća umor, no igramo dobro, a to je najvažnije,« kazao je Tim Duncan koji je ubacio devet koševa uz šest skokova.


Nakon što su u nedjelju u Bostonu slavili 107-102, Chicago Bullsi su drugu uzastopnu večer pobijedili Celticse. Ovoga puta u United Centru je bilo 94-80. Mike Dunleavy sa 22 koša, Joakim Noah sa 19 koševa i 11 skokova, Jimmy Butler sa 18 koševa, te Taj Gibson sa 14 koševa i 11 skokova predvodili su Bullse, dok su kod Bostona najefikasniji bili Brandon Bass i Jerryd Bayless sa po 18 koševa.


»Bili smo bolji od prve do posljednje minute. Za nas je ovo vrlo važna pobjeda u borbi za što bolju poziciju u doigravanju,« kazao je Dunleavy.