Graditelj igre ''Kvarnera 2010''

Mauro Veljačić: U Centru pogoditi u sridu

Zlatko Horvat

ALKAR NIJE CEDEVITA – Mauro Veljačić u skoku s Nemanjom Gordićem * Foto: D. ŠKOMRLJ

ALKAR NIJE CEDEVITA – Mauro Veljačić u skoku s Nemanjom Gordićem * Foto: D. ŠKOMRLJ

Za nas je to vrlo važna utakmica. Danas ćemo još jednom pregledati snimke s utakmica »Alkara«. Lakše je kada se tako pripremiš, znaš što te čeka. Spremni smo, zdravi, s izuzetkom dvijice mlađih – kaže Veljačić



RIJEKA » »Kvarner 2010« i »Alkar« sutra će u »Centru Zamet« (početak u 18 sati) odigrati susret prvoga kola Lige za prvaka. Oba sastava unaprijed su već odigrala jednu utakmicu. Riječani su doma izgubili od »Cedevite« s 12 poena razlike, dok su Sinjani stradali na gostovanju od istog suparnika s 99:46. Riječani bi, dakle, da su u sportu neke stvari baš egzaktne, večeras trebali slaviti s tridesetak poena razlike…


  – Ha, ha, ha… »Cedevita« je doma strašno jaka, znamo mi dobro kako je igrati kod njih. Trebat ćemo se mi sutra dobro namučiti – kaže Mauro Veljačić, 21-godišnji Crikveničanin, koji ove sezone ima prosjek od 13 poena i 4.2 asistencije.


  Dakle, Riječani pušu i na hladno. S razlogom. Ovi bodovi imaju posebnu težinu.


  – Za nas je to vrlo važna utakmica. Danas ćemo još jednom pregledati snimke s utakmica »Alkara«. Lakše je kada se tako pripremiš, znaš što te čeka. Spremni smo, zdravi, s izuzetkom dvijice mlađih, Miličevića i Jambrovića, koji bi nam se uskoro trebao priključiti. Jači smo i za Kalpića, koji je odlično reagirao protiv »Cedevite«. Odlično se uklopio i mogao bi nam biti od koristi.   Iz Mancove »kuhinje« izašla je petorka s Dinom Stipčićem kao graditeljem igre, uz Veljačića koji se prebacuje na mjesto šutera.




Košarkašice »Kvarnera« večeras (D. Lukarić, 18 sati) susretom sa »Šibenikom« zaključuju regularni dio sezone, koji će, bez obzira na ishod, okončati na trećem mjestu. Subotnji derbi protiv »Medveščaka«, u kojem su Riječanke izgubile 56:51, sve je odredio. Igračice Damira Rajkovića bile su blizu senzacije, ali ljudi u sivom dodijelili su im tri tehničke pogreške, što je u egal utakmici bila prevaga. Zagrepčanke će u obranu naslova prvakinja krenuti s pozicije broj jedan, a njihove suparnice u polufinalu bit će košarkašice »Zadra«. »Kvarner« u polufinalu igra protiv »Raguse«. Prvi susret igra se 8. travnja u Dubrovniku. Za Riječanke finale nije nemoguća misija, bez obzira na to što u doigravanje ulaze s pozicije broj tri. Današnji ogled bit će im dobro zagrijavanje za drugo doigravanje u klupskoj povijesti. (Z. H.)



  – Dobra je to stvar, Dino se može spustiti pod koš i iskoristiti visinu.


  Sinjani su dobili samo dvije od posljednjih devet utakmica, plativši cijenu ozljeda dvaju igrača (Nikola Gaurina, Antonio Bilić), izgubljenih do kraja sezone. Posljednjeg dana siječnja na Kozali su poraženi 90:68.


  – Sinjani imaju puno problema s ozljedama, ali imaju nekoliko odličnih igrača. Toni Vitali je po statistici prvi igrač A-1 lige, ujedno i prvi strijelac s 18.5 poena. Šuterski su dobri.   Za Riječane to je treći nastup u Ligi za prvaka zaredom. Možda je došlo vrijeme za doigravanje ili barem jednu (domaću) pobjedu nad ABA ligašem.

  – Prije dvije sezone smo bili stvarno blizu. U gostima je teško očekivati bodove, čekaju nas Sinj, Šibenik, Trnsko, Zabok… Doma bismo mogli nešto napraviti, ali lakše bismo dobili koju utakmicu na Kozali. Moramo se što prije prilagoditi na Centar Zamet. I ja se nadam jednoj pobjedi nad nekim ABA ligašem. Ili barem jednoj utakmicu u egalu…