Večeras s Cedevitom

Mance: Ako treba, igrat ćemo na Korzu

Zlatko Horvat

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Cedevita je mamac za gledatelje, ali pokazat ćemo zube – rekao je Marijan Mance uoči utakmice. Predstavljen Franko Kalpić, jedan od najpotentnijih mladih hrvatskih igrača



RIJEKA » »Cedevita je odlična momčad, mamac za gledatelje. Za nas je to prilika da se iskažemo, odigramo čvrstu i borbenu utakmicu. Nema straha, spremni i s veseljem očekujemo prvi ogled. To je utakmica bez imperativa, ali pokazat ćemo zube«, rekao je Marijan Mance, trener »Kvarnera 2010«, uoči današnjeg otvaranja Lige za prvaka u Centru Zamet (19 sati), na konferenciji za novinare, upriličenoj u prostorijama kluba na Nafti, kojoj su još bili nazočni 18-godišnji Franko Kalpić, novi član riječke momčadi, predsjednik kluba Duško Miočić i sportski direktor Marko Šamanić. Riječani se za Ligu za prvaka sele u novi dom, onaj rukometni – Centar Zamet.


   – Nismo dobili termin za trening po cijelom terenu, radili smo na pola, poprečno. Bit ćemo gosti u svojoj dvorani, ali to neće biti problem, nećemo u tome tražiti alibi. Ako treba, igrat ćemo i na Korzu!



– Franko je jedan od najdarovitijih izdanaka hrvatske košarkaške mladosti i zahvaljujemo mu što je izabrao »Kvarner 2010« za nastavak svoje karijere. Mi smo izuzetno zadovoljni sezonom, plasirali smo se na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, bili smo prvi nakon jesnoga dijela A-1 lige. Zbog velikoga peha i ozljeda dvaju mladih igrača nismo završili ligu kao prvi ili drugi. Imamo ciljeve, znamo što želimo i gdje želimo stići. Ovo predstavljanje potvrđuje da želimo dati priliku mladima, a treća uzastopna sezona u Ligi za prvaka potvrđuje kontinuitet. Sada nema imperativa, uvjeren sam u dobre igre, a bit će i pobjeda – kaže Duško Miočić.





   Franko Kalpić mogao je birati novi klub, bilo je dosta pravih ponuda, ali zbog Mancea, koji ga je vodio u reprezentaciji, odabrao je Rijeku. Hoće li zaigrati večeras ovisi o stanju lijevog ramena, natučenog u susretu A-2 ligaša »Zameta«, druge momčadi »Kvarnera 2010«.


   – Sada je na 90 posto, ali čim prizdravi – igrat će. To vrijedi za Jambrovića, ali i sve druge mlade iz zaštićenog godišta. Svaka pobjeda s njima u Ligi za prvaka je dvostruka pobjeda, ulaganje u iduću sezonu. Kada je u pitanju Kalpić, nisam imao dvojbi, znam o kavom se igraču i osobi radi. Mogu mu samo ponoviti da uživa u igri koju je izabrao – dodaje Mance.


   Franko Kalpić, visok 200 centimetara, 9. siječnja postao je punoljetan. Sin sportskog direktora »Šibenika« Zorana Kalpića potpisao je četverogodišnji ugovor s riječkim klubom!


   – »Kvarner« dobro radi s mladima i to je glavni razlog mog dolaska. Rijeka označava novi početak, odluka je moja. Otac mi je ponudio opcije i dao podršku. U svakom slučaju, ambicije »Šibenika« nisu se poklapale s mojim ambicijama.


   Trebalo je vremena da bi se okrenula ploča, od kluba od kojeg su mladi bježali kao vrag od tamjana do dolaska jednog od najdarovitijeg hrvatskog igrača svoje generacije.


   – Svaka kuna je investirana planski, postajemo mamac za mlade igrače. Druga momčad nam igra A-2 ligu, postajemo brand. Ne vidim u Hrvatskoj nijedan klub koji radi poput nas. Franko je to prepoznao. Ima dosta i talentirane djece u regiji, ali ne želimo ih remetiti u razvoju. Učinit ćemo sve da nađemo zajednički jezik s njima i klubovima – zaključuje Marko Šamanić.