NBA

Loša šuterska večer Bogdanovića, Celticsi nastavljaju “gaziti” i bez Irvinga

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski košarkaši reprezentativac Bojan Bogdanović imao je lošu šutersku večer u 95-118 domaćem porazu Indiana Pacersa protiv Houston Rocketsa, on je za 29 minuta provedenih na parketu postigao tek pet poena uz šut 1-6 za dva i 1-4 za tricu.


Bogdanović je usto ostvario i dva skoka te po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu.


Pobjednik susreta u Indianapolisu niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje, gosti su već u prve tri minute napravili seriju 13-2, na kraju prve četvrtine imali vodstvo 35-18 i na kraju lakoćom slavili.




Odličan je bio James Harden sa 26 ubačaja i 15 asistencija dok je Clint Capela uz 20 poena sakupio i 17 skokova. Kod Pacersa je najefikasniji bio Victor Oladipo sa 28 pogodaka.


Vrlo zanimljivo je bilo u Bostonu gdje su domaći Celticsi ostvarili 12. uzastopnu pobjedu svladavši Toronto Raptorse sa 95-94 iako su igrali bez svog najboljeg igrača Kyriea Irvinga. Irving je propustio dvoboj protiv divizijskog rivala zbog ozljede lica zadobivene na prošloj utakmici protiv Charlotte Hornetsa, no za nastavak pobjedničkog niza pobrinuli su se Al Horford sa 21 i Jaylen Brown sa 18 ubačaja. Kod Raptorsa najbolji je bio DeMar DeRozan sa 24 poena, ali upravo je on i promašio šut za pobjedu preko Jaysona Tatuma na isteku vremena.


Celticsi su minutu i pol prije kraja imali prednost od 95-90, ali su zbog nekoliko nesmotrenosti u napadačkim akcijama dopustili Raptorsima da se približe na 95-94 i imaju 13 sekundi za posljednji napad. No, sastav iz Kanade nije uspio kompletirati preokret.


S omjerom 12-2 Boston je vodeći sastav lige, dok je Toronto pao na omjer 7-5


Jako dobri ove sezone su i Detroit Pistonsi, oni su u svom 13. nastupu ostvarili 10. pobjedu svladavši na svom terenu Miami Heat sa 112-103. Tobias Harris ubacio je 25, a Avery Bradley 24 koša za Pistonse, dok Heatu nije pomoglo 20 koševa i 12 skokova Hassana Whitesidea.


U posljednjem dvoboju večeri Oklahoma City Thunder je na svom parketu svladao slabe Dallas Maverickse sa 112-99. Odličnu formu potvrdio je Paul George koji je ubacio 37 poena za Thunder, dok je Harrison Barnes sa 22 ubačaja i 13 skokova predvodio Mavse.