Dobre vijesti

Kvarneru 2010 je produžen život, Goran Šućurović novi trener

Kristian Sirotich

Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Novi trener postao je Goran Šućurović, njegov pomoćnik bit će Siniša Štemberger koji će biti prava produžena trenerova ruka budući da se od njega očekuje i velik doprinos na samom parketu



RIJEKA Sada je već sasvim izvjesno da će Košarkaški klub »Kvarner 2010« i dalje postojati. Iako je riječkom klubu koji je istekom prošle sezone potonuo u najniži rang natjecanja, pod teretom nagomilanih dugova prijetilo gašenje, najcrnji scenarij ipak je izbjegnut zahvaljujući vodećim ljudima Riječkog sportskog saveza te silnom angažmanu Dražena Padovana, aktualnog dopredsjednika kluba, u kombinaciji s predsjednicom Romanom Mirašević Kocijan. Najavljivana skupština što se trebala održati tijekom vrućih ljetnih dana odgođena je za rujan, ali samo iz razloga što situacija više nije dramatična kako je to izgledalo prije mjesec, dva, te zbog toga što postoje sasvim realni izgledi da se trenutačna uprava kluba pojača s nekoliko novih ljudi kojima bi košarka bila zajednički interes. Zvuči kao floskula? Možda. No, vrijedi vjerovati da je takvo što moguće postići jer u protivnom 2023. godine neće biti dovoljno košarkaških klubova za jedan trokut-turnir kojim bi se obilježila stogodišnjica odigravanja prve košarkaške utakmice u Rijeci. A tek to bi bila prava sramota.


Što se tiče one stručne, košarkaške strane, i taj dio priče u klubu rješavaju već neko vrijeme. Novi trener Kvarnera 2010 tako je postao Goran Šućurović, njegov pomoćnik bit će Siniša Štemberger koji će biti prava produžena trenerova ruka, budući da se od njega očekuje i velik doprinos na samom parketu. Zna se i datum početka priprema, momčad bi se trebala okupiti 19. kolovoza i započeti s radom. 


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU