Kup R. Meglaj-Rimac

Kvarner i Medveščak u finalu; Rajković: Imamo dobru kemiju

Ivana Vaupotić

IZVJESTAN ISHOD – Maja Ramljak (Pula) i Ivana Šerić / Foto Nenad REBERŠAK

IZVJESTAN ISHOD – Maja Ramljak (Pula) i Ivana Šerić / Foto Nenad REBERŠAK

Siguran sam da će naše cure dati sve od sebe da osvoje trofej. Zato bih rekao da su šanse za pobjedu podjednake –  kaže trener »Kvarnera«



ZAGREB Prvi put u svojoj povijesti, košarkašice »Kvarnera« plasirale su se u finale Kupa Ružice Meglaj-Rimac, u kojem se sutra od 18 sati bore za trofej s »Medveščakom«. Borbena »Pula Črnja Tours« bila je ravnopravan suparnik raspoloženim Riječankama samo u prvi šest minuta polufinala, a sve nakon toga može se opisati kao rutinsko odrađivanje posla. Jednostavno, razlika u kvaliteti brzo je došla do izražaja, s time da su Puljanke povremeno izgledale kao da su pod dojmom važnosti utakmice.


–  Željeli smo izboriti finale bez veliku energetske potrošnje i u tome smo uspjeli. U otvaranju smo imali malo problema zbog previše izgubljenih lopti. Nakon toga smo se posložili i odigrali ono što smo se dogovorili. Mislim da je naša pobjeda zaslužena – rezonira trener »Kvarnera« Damir Rajković.


Kroz spomenutih šest minuta na početku utakmice Puljanke su držale vodstvo u dva navrata (3:0, 5:4), a zatim su uhvatile i jedno izjednačenje (7:7). Do kraja prve četvrtine riječka ekipa suparnicama je dozvolila samo dva poena, nemilosrdno puneći njihov koš.



Prvi susret polufinala: Pula Črnja Tours – Kvarner 54:78 (9:20, 14:19, 12:24, 19:15).  ŠSD Trnsko. Gledatelja: 100. Suci: Tomić, Petrović, Mustapić (Zagreb).PULA ČRNJA TOURS: Đukić 12, Barukčić, Đikić 3 (1-2), Čičić 8 (4-4), Molnar 12 (4-6), Mišić, Prugovečki 2 (2-2), B. Trehub, Ramljak 3 (1-2), Demirović, K. Trehub 6 (2-3), Perko 8.KVARNER: Perić 3, Romih, Miletić 11 (3-4), Marjanović 12, Blažević 11 (1-2), Buretić, Zovko 11 (0-1), Tomljenović 6, Lazarić 2 (2-2), Šimunović, Šesnić 8, Šerić 14 (6-8).


Ako su nakon prve četvrtine postojale ikakve dvojbe vezane uz ime prvog finalista Kupa Ružice Meglaj-Rimac, iste su otklonjene vrlo brzo. Rajkovićeve štićenice držale su visoku razinu koncentracije i povećavale razliku iz minute u minutu. Kada je na pola druge četvrtine Barbara Perić pogodila tricu  za 31:16, i najvećim optimistima je bilo jasno da »Kvarner« ni slučajno ne može propustiti finale s »Medveščakom«, koji je bio bolji od »Trešnjevke 2009«.


–  To je utakmica za koju smo se pripremali. Neću otkriti ništa novo kada kažem da je »Medveščak« favorit. Međutim, u Kupu Ružice Meglaj-Rimac igra se jedna utakmica, a tu je sve moguće. Siguran sam da će naše cure dati sve od sebe da osvoje trofej. Zato bih rekao da su šanse za pobjedu podjednake – dodaje trener »Kvarnera«.


U dosadašnjem dijelu sezone Riječanke su odigrale četiri utakmice s »Medveščakom« i doživjele su isto toliko poraza.


– Taj skor im i daje ulogu favorita. Međutim, prošle sezone smo imali sličnu situaciju u finalu doigravanja za naslov prvaka. Imali smo skor 5:0 za njih nakon prve dvije utakmice, a na kraju smo digurali do majstorice. Mislim da ova ekipa »Kvarnera« ima u sebi pobjednički mentalitet, dobro reagiramo kao kolektiv. Još uvijek dobro dišemo, bez obzira na sve što se događalo u klubu. Ove sezone imamo dobru kemiju – zaključuje Rajković.