Prilika za Tokio

Kvalifikacije za OI: Hrvatski košarkaši u skupini s Tunisom i Brazilom

Hina



Hrvatska košarkaška reprezentacija će u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. imati za suparnike Tunis i Brazil, a ako prođe svoju skupinu igrat će protiv pobjednika druge skupine, koja se također igra u Splitu, i u kojoj su Njemačka, Rusija i Meksiko.


To je odlučio ždrijeb održan u srijedu u sjedištu FIBA-e u Ženevi.


Kvalifikacije će se igrati na četiri različita turnira, svaki će imati po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine a gradovi domaćini su osim Splita Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi.




Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija te domaćin Japan.


Danas je održan i ždrijeb za kvalifiacije za ženski košarkaški turnir na OI. Domaćini turnira su Beograd, Bourges, Fushin i Ostende.


U Beogradu će igrati reprezentacije Nigerije, SAD-a, Srbije i Mozambika. U Bourgesu će se snage odmjeriti reprezentacije Francuske, Portorika, Brazila i Australije. U Kini će se za plasman na OI boriti Južna Koreja, Kina,Velika Britanija i Španjolska, a u Ostendeu Kanada, Japan, Švedska i Belgija.