Željko Ciglar odlučio

Kraj agonije: Košarkašice “Kvarnera” izbačene iz A-1 lige!

Zlatko Horvat

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Željko Ciglar, povjerenik A-1 lige košarkašica, nije imao popust za finalistkinje doigravanja prošle, a  Kupa Ružice Meglaj-Rimac ove sezone, kao i za sudionice završnog turnira MŽRKL-a, zbog dviju neodigranih utakmica (10. kolo u Puli  i protekle nedjelje u Zagrebu protiv »Trešnjevke 2009«), isključio je »Kvarner« iz A-1 lige!



RIJEKA Željko Ciglar, povjerenik A-1 lige košarkašica, nije imao popust za finalistkinje doigravanja prošle, a  Kupa Ružice Meglaj-Rimac ove sezone, kao i za sudionice završnog turnira MŽRKL-a, zbog dviju neodigranih utakmica (10. kolo u Puli  i protekle nedjelje u Zagrebu protiv »Trešnjevke 2009«), isključio je »Kvarner« iz A-1 lige! Riječanke su u Zagrebu imale samo četiri igračice spremne za igru, pa je susret registriran 20:0, a »Kvarner« je dužan platiti i  kaznu u iznosu od 6.000 kuna.  Prema Ciglaru, iduće sezone »Kvarner« može nastupiti  u A-2 ligi. Epilog je to višemjesečne agonije kluba, razdijeljenog u dva dijela.


Na jednoj Uprava, na drugoj trener Damir Rajković i igračice, koje u Pulu u 10. kolu nisu putovale u znak posvjeda zbog Rajkovićeve smjene, nakon što su odbile trenirati pod vodstvom novoga trenera.  Rajković je vraćen na mjesto trenera, izboreno je finale Kupa Ružice Meglaj-Rimac i završni turnir Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige u Podgorici,  po povratku s kojeg su vodeće igračice  dočekale – visoke kazne.


U Upravi riječkog kluba nadali su se da će Ciglar usvojiti razloge (ozljede, školske i poslovne obaveze) zbog kojih je »Kvarner« imao samo četiri igračice sposobne za nastup u Zagrebu, te da će se susret odigrati idućega tjedna. No, Ciglar se držao pravilnika, baš kao što se klupskoga stegovnika držala Uprava kada je odrezala kazne igračicama za njihova boravka u Podgorici…




Ostala je još jedna nada – predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza. Njegova je druga i posljednja. Danas do podneva Šuker mora donijeti odluku o eventualnom »pomilovanju« i tada će se znati konačna sudbina ekipe. Kada je u pitanju klub, izvršni dopredsjednik Zvonko Čapko najavljuje nastavak aktivnosti, čak i arbitražu, koja bi možda ostavila  klub u A-1 ligi… Samo »pozitiva«, pitanje je samo gdje je bila Uprava posljednjih mjeseci.


Krenuli su odlasci. Zadranka Ivana Blažević dobila je ispisnicu i otišla u sarajevski »Play off Happy«.