Sjećanje na '75.

Košarkaški spektakl u Zadru

Hina

Sustav turnira biti će takav da će momčadi biti podijeljene u dvije skupine s po tri sastava. U skupini A igrat će Fenerbahče, Daraussafaka Dogus i Zadar, a u skupini B Cedevita, Galatasaray i Alba Berlin



ZADAR Četrdeset godina nakon ‘zlatne sezone 1974/75.’ u Zadru će se od 18. do 21. rujna održati prestižni europski košarkaški turnir na kojem će nastupiti šest momčadi – Zadar i Cedevita branit će boje Hrvatske, a nastupit će i njemačka Alba Berlin, turski Daraussafaka Dogus, Fenerbahce Ulker i Galatasaray Liv Hospital.


Turnir se održava u sjećanje na zlatna vremena košarkaške povijesti Zadra. Zadar je u prije 40 godina osvojio dva uzastopna prvenstva Jugoslavije (1974, 1975), te igrao legendarno polufinale Kupa Prvaka protiv madridskog Reala.


Sustav turnira biti će takav da će momčadi biti podijeljene u dvije skupine s po tri sastava. U skupini A igrat će Fenerbahče, Daraussafaka Dogus i Zadar, a u skupini B Cedevita, Galatasaray i Alba Berlin. Igrat će svaki sa svakim, a nakon toga će pobjednici skupina igrati finale, drugoplasirani za treće mjesto, a trećeplasirani za peto.




Ulaznice za košarkaški spektakl prodaju se po cijeni od 40 kuna za dnevnu ulaznicu za tribine (dvije utakmice), a paket ulaznica za četiri dana (devet utakmica) je po cijeni od 130 kuna. Dnevna ulaznica za tribinu obiteljski vip može se osigurati po cijeni od 50 kuna, a paket ulaznica za 160 kuna