Treća meč lopta

Košarkašice “Kvarnera” večeras ugošćuju “R. Korać”

Zlatko Horvat

Bila bi velika stvar imati dva hrvatska kluba na završnom turniru, s obzirom na A-1 ligu. Naš je najveći motiv što ovisimo sami o sebi  – kaže trener Damir Rajković



RIJEKA  Košarkašice »Kvarnera« večeras imaju treću, posljednju meč loptu za Final Four Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige. U današnjem susretu protiv beogradskog »Radivoja Koraća« (dvorana »Dinko Lukarić«, 18 sati), posljednjem u Super ligi,  nužna im je pobjeda da bi u premijernom nastupu u regionalnoj ligi izborile završni turnir u Podgorici. U prethodna dva ogleda nisu uspjele ostvariti uspjeh kojim bi porvrdile Final Four, Riječanke vjeruju da će treća biti – sreća. Nisu uspjele dobiti »Medveščak«, nisu uspjele ni u dramatičnom finišu u Kranju kod »Triglava«, preostao im je »Radivoj Korać«. Istina, postoji još jedna šansa i uz poraz, ali u tom slučaju »Triglav« večeras mora pobijediti u Zenici.


–  Bolje smo se pripremili za »Radivoja Koraća« nego uoči gostovanja u Beogradu.  Sada znamo otkuda prijeti opasnost, moramo zaustaviti Sanju Mandić i njihov skok. Imaju nekoliko kvalitetnih igračica i godinama su u vrhu regionalne lige. Zaslužuju respekt. No, naš je najveći motiv što ovisimo sami o sebi – kaže Damir Rajković, trener košarkašica »Kvarnera«.  Riječanke bi već osigurale Podgoricu da je »Medveščak« pobijedio »Čelik« u prošlom kolu. No, Zagrepčanke su napustile parket poslije podbacivanja u znak prosvjeda kluba zbog dodjeljivanja Final Foura Podgorici, a »Medveščak« je imao usmeno obećanje. Ipak, aktualne prvakinje Hrvatske igrat će sutra protiv »Budućnosti« u posljednjem kolu, a vratit će se u crnu Goru  i na Final Four.

– Bila bi velika stvar imati dva hrvatska kluba na završnom turniru s obzirom na oskudicu u A-1 ligi. Ako i ne uspijemo, mi smo već napravili veliku stvar. Međutim, želimo ovaj dio završiti na najbolji način – pobjedom.


Kada je u pitanju »utakmica« igračica i uprave muk  traje tri tjedna.




– Obavili smo igračice i ja jedan konstruktivni razgovor. Rekli smo sve što nas tišti. Dogovoreno je da će fokus sve ove dane biti na košarci, djevojke će maksimalno odraditi ovu utakmicu, bez obzira na probleme. Trag je ostavio i veliki broj utakmica.  Dina Šesnić se vraća poslije mjesec i pol dana stanke, Moniku Tomljenović muči koljeno, Ivanu Šerić leđa i stopalo… Utakmice ne pitaju za ozljede, a svaka je utakmica bitna.


Ova večerašnja je posebno važna, protiv kluba koji je prije dvije godine bio pobjednik MŽRKL-a, dok je godinu prije i lani gubio  u finalu završnog turnira.