Druga liga košarkašica

Košarkašice FSV protiv Folko Borovja kreću prema Prvoj ligi

Zlatko Horvat

Košarkašice FSV-a s trenerom Marinom Mijaljevićem

Košarkašice FSV-a s trenerom Marinom Mijaljevićem

 Favoriti smo i od toga ne treba bježati. Došle su nam još Karin Škapin iz Ježice i Laura Pašek iz Čakovca, te Katarina Trehub i Anja Perko kroz suradnju s Pulom. Tu su naše kapetanica Martina Tomić, Anamari Romih i Lorena Mršić – ističe Franjo Šiljeg, tajnik FSV-a.



RIJEKA Današnjim susretom s Folkom Borovje košarkašice FSV-a kreću u lov na naslov prvakinja Druge lige i promociju u – Prvu ligu. Prošle godine nisu uspjele, ali sada je nekako stiglo vrijeme za elitu.


– Preduvjeti postoje. Financijski i igrački s obzirom na široku bazu – kaže Goran Lončar, predsjednik FSV-a. – S mladim curama radimo posljednjih pet, šest godina i ovo je jedan normalan slijed. Osim toga, počele su nam, uz studiranje u Rijeci, dolaziti igračice iz Slovenije i BiH, dolaze i srednjoškolke. Došle su nam tako 16-godišnja Petra Bošnjak i godinu dana mlađa Ivana Krajina iz Hercegovine, sada stiže treća igračica, za koju su se otimali moćniji zagrebački i slovenski klubovi.


Uz nekoliko pojačanja, okosnica ekipe je već tri, četiri sezone zajedno. Zajedno sa školama košarke, ukupno je u klubu 110 igračica, kojima treba dodati njih 40 s Viškova. Prva liga bila bi šlag na tortu.




– Favoriti smo i od toga ne treba bježati. Došle su nam još Karin Škapin iz Ježice i Laura Pašek iz Čakovca, te Katarina Trehub i Anja Perko kroz suradnju s Pulom. Tu su naše kapetanica Martina Tomić, Anamari Romih i Lorena Mršić – ističe Franjo Šiljeg, tajnik FSV-a.


Uz FSV i Folku Borovje, danas se još sastaju Košarkaška akademija Žana Lelas i Jabuka Zaprešić.


– U skupini Druge lige bili smo iza KA Žana Lelas, ali sada smo jači za pulska pojačanja. Prvak kvalifikacija ide direktno u Prvu ligu, drugo mjesto znači dodatne kvalifikacije s pretposljednjim sastavom Prve lige.


Trener Marin Mijaljević dobio je veliko pojačanje i na klupi – Moniku Kovač.


– Radimo zajedno, djelujemo kao tim. Trebalo nam je osvježenje, novi glas na klupi, novi entuzijazam – kaže trener Marin Mijaljević, koji se ne želi upuštati u prognoze. – U ženskom sportu prognoze ne postoje. Meni je drago što u posljednjih mjesec dana kvalitetno treniramo i atmosfera je jako dobra.


FSV ima priliku postati četvrti riječki prvoligaški klub u ženskoj košarci.


Utakmica u dvorani Dinko Lukarić počinje u 16 sati.