Uzvrat četvrtfinala

Košarkaši AO Škrljeva večeras dočekuju češku Slunetu u Alpe Adria Cupu

Zlatko Horvat

Damir Rajković, trener AO Škrljeva/Foto Arhiva NL

Damir Rajković, trener AO Škrljeva/Foto Arhiva NL

Ovaj uzvrat četvrtfinala Alpe Adria Cupa donosi nam jako puno. Pobjedom i prolazom stekli bismo dodatno samopouzdanje uoči završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva



RIJEKA Pred košarkašima Adria Oil Škrljeva su tri utakmice koje određuju sezonu. Sve počinje večeras (19 sati) u dvorani u Mavrincima, gdje dočekuju češku Slunetu u uzvratnom susretu četvrtfinala Alpe Adria Cupa. Već u srijedu na završnom trniru u Splitu (13 sati) igraju protiv Cibone u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Nakon male stanke, 2. ožujka čeka ih domaći prvenstveni ogled s Alkarom pobjedom u kojem mogu prepustiti pretposljednje mjesto.


– Utakmica s Alkarom igra se s malim odmakom u odnosu na prve dvije utakmice, ali naš fokus je na susretu sa Sinjanima. Tom utakmicom možda rješavamo i ostanak jer bismo u tom slučaju imali omjer 2-0 s Alkarom i približili bismo se doigravanju. Međutim, i ovaj uzvrat četvrtfinala Alpe Adria Cupa donosi nam jako puno. Pobjedom i prolazom stekli bismo dodatno samopouzdanje uoči završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva, dobitnik nagrade PGŽ-a za najuspješnijeg sportskog djelatnika u 2018. godini. Prvi susret u gradu Usti nad Labom završio je pobjedom domaćina 90:89. Česi su dvije minute prije kraja vodili 90:86…

– Nakon tih minus jedan dobro kotiramo, ali moramo voditi računa da je Sluneta pokazala da bolje rezultate postiže u gostima, u češkom prvenstvu i Alpe Adria Cupu. Morat ćemo biti jako oprezni jer nije mjerilo ni njihovih plus 14, niti naša serija 13:0 u završnici susreta. Moramo biti agresivni cijelu utakmicu. Česi su to naglasili poslije prve utakmice jer u češkom prvenstvu nemaju priliku igrati protiv tako agresivnog suparnika. Ako opet osjete tu našu agresivnost u obrani, naše šanse rastu.


Dodatni uteg za Slunetu bit će jučerašnjih 900 kilometara puta.




– Nije to lako podnijeti. Mi smo pali na početku posljednje četvrtine u Češkoj i možemo računati da će i oni osjetiti umor. No, taj trenutak i jedan detalj trebamo i mi osjetiti. Skauting? Nešto znamo, nešto smo dodali nakon prve utakmice. Imaju novog Amerikanca Martina, koji je prvu utakmicu za Slunetu igrao protiv nas. Ozbiljna su momčad…


Bolji iz ogleda Adria Oil Škrljeva i Slunete vjerojatno će igrati s Levickim Patriotima. Slovaci su u prvoj utakmici pobijedili Vrijednosnice Osijek 103:62. Uzvrat se igra 11. veljače.


– Kada smo već došli do prilike za polufinale, bilo bi je šteta propustiti. Ulazak među četiri najbolje momčadi u premijernoj sezoni bio bi plus za sve, od čelnika kluba i spozora, do stručnog stožera i igrača. U tim europskim utakmicama može se steći samopouzdanje, ali i iskustvo, ne samo igranja dviju utakmica kroz tjedan. Atmosfera u momčadi je dobra, svi su zdravi i puni samopouzdanja.


Nedostaje samo slovenski centar Tomaž Bolčina, koji se opravlja nakon operacije koljena.


– Opravak Bolčine ide svojim putem, čak jako dobro. Optimisti smo, vjerujemo da bi mogao biti na dispoziciji čak za Alkar. Ako ne za Alkar, onda za Hermes Analiticu kolo iza toga.