Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva ostali bez doigravanja, utakmicu obilježio sukob Tornada i policije

Zadarski list

Karlo Uljarević (desno) ubacio je 21 poen u Jazinama/Foto Arhiva NL

Karlo Uljarević (desno) ubacio je 21 poen u Jazinama/Foto Arhiva NL



ZADAR Susret 21. kola HT premijer lige; Zadar – Adria Oil Škrljevo 86:75 (22:14, 28:22, 21:18, 15:21). Dvorana Jazine. Gledatelja 1.500. Suci: Radojković, Kardum i Roglić.


ZADAR: Bašić, Marić 7, Žorić 13, Krajina 7, Dašić 5, Vuković 17, Brzoja 16, Špralja, Little 8, Erslan, Planinić 11.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Šarac 21, Yacoubou 4, Štemberger 6, Lebo 1, Barnjak 7, Uljarević 21, Kučan, Cvitković, Williams 10, Krstanović 5.




Zadar je u Jazinama bez većih problema upisao 17. pobjedu u domaćem prvenstvu protiv Adria Oil Škrljeva, ali igra i događanja na parketu su nažalost bili tek sporedna stvar u utakmici koju su na početku obilježili navijači i policija. 


Trebao je to biti spektakl u Jazinama ili neka vrsta oživljavanja starih vremena kad je hram košarke bio mjesto gdje su navijači bili uistinu onaj šesti igrač Zadra, ali nažalost ispalo je potpuno obrnuto nakon istjerivanja Tornada s istočne tribine u 38. sekundi utakmice zbog koreografije. Nakon te 38. sekunde i prekida od pola sata igrači su nastavili s igrom u polupraznoj dvorani i odradili svoj posao, no bez navijačkog basa s istoka to uistinu više nije bilo ono što se i očekivalo u prvoj domaćoj službenoj utakmici Zadra u Jazinama nakon 10 godina.


Sva ta događanja na tribinama više su šokirala goste koji su osim vodstva 7:6 u trećoj minuti cijelu utakmicu gledali u leđa Zadru. Uslijedila je velika serija domaćina od 12:0 s kojom su uspostavili kontrolu događanja na parketu (18:7). Nazorova momčad lišena pomoći Luke Božića nije posustala ni u drugoj četvrtini koju su otvorili s novom serijom od 9:0. Vukovićeva trica zamrznula je Riječane na minus 17 (31:14), a isti igrač je zakucavanjem donio plus 20 (41:21). Trudili su u nastavku Riječani popraviti blijedi dojam, pa su priprijetili preko Uljarevića početkom treće četvrtine i stigli na 53:41, ali nisu obrambeno mogli odgovoriti na igru Zadra.


Osim porazom Adria Oil Škrljevo oprostilo se od doigravanja. Već u nedjelju čeka ih put za Mađarsku, u ponedjeljak u Körmendu igraju uzvrat finala Alpe Adria Cupa.