Damir Rajković

Karlo Uljarević u Adria Oil Škrljevu? Cibona se riješila dragulja!

Zlatko Horvat

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

S Uljarevićem i Bolčinom dobili smo dva kvalitetna igrača s kojima ćemo unaprijediti igru. S Bolčinom imamo dimenziju više ispod koša, dok bi Barnjak i Uljarević mogli biti sjajan tandem na vanjskim pozicijama. Uljarević je jedan od najboljih mladih igrača u rješavanju igre s »pickom«  - kaže trener košarkaša AO Škrljeva



RIJEKA Osječanin Karlo Uljarević, dojučerašnji 20-godišnji branič Cibone, novi je igrač Adria Oil Škrljeva! Uljarević, osvajač srebra s U-20 reprezentacijom Hrvatske prošle godine u Njemačkoj, koji ima i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju u kvalifikacijama za SP u Kini, vraća se tako pod okrilje izbornika Damira Rajkovića, trenera Adria Oil Škrljeva. Uljarević je drugo pojačanje Škrljevčana u ovom prijelaznom roku budući da je iz Slovenije stigao potencijalni reprezentativac Tomaž Bolčina.


– Nisam dobivao priliku u posljednje vrijeme, a za mene kao mladog igrača najvažnije je igrati, pa je došlo do raskida ugovora sa Cibonom. Posljednja dva, tri dana bila su burna, razmišljao sam o opcijama, vjerujem da je Škrljevo – najbolja. Radio sam s Damirom Rajkovićem, poznajem dečke i vjerujem da ćemo pobjeđivati, što je najvažnije – kaže Karlo Uljarević, koji je potpisao ugovor do kraja sezone.


Vukovi


Zanimljivo, Uljarević će prvi prvenstveni nastup u dresu »zelenih« imati protiv – Cibone.




– Mislim da to neće biti teret. Meni je svaka utakmica jednako važna – zaključuje Uljarević, koji će se novim suigračima priključiti u ponedjeljak ili utorak.


Uljarević je pet sezona proveo u Ciboni, koja je dovela Novljana Frana Pilepića i Roka Rogića. Uljarević je već ranije pao u drugi plan pa se odlučio za promjenu. Opet će zaigrati s Josipom Barnjakom, kapetanom Adria Oil Škrljeva, s kojim je lani osvojio europsko srebro.


– Dvije sezone sam ga vodio u reprezentaciji u kojoj je igrao s Barnjakom i Šarcem – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva, koji je najavljivao promjene u svlačionici.


Dragulj


– S Uljarevićem i Bolčinom dobili smo dva kvalitetna igrača s kojima ćemo unaprijediti igru. S Bolčinom imamo dimenziju više ispod koša, dok bi Barnjak i Uljarević mogli biti sjajan tandem na vanjskim pozicijama. Uljarević je jedan od najboljih mladih igrača u rješavanju igre s »pickom«, Cibona se riješila dragulja.


S Bolčinom i Uljarevićem rastu ambicije Adria Oil Škrljeva i u Alpe Adria Cupu. Njihov suparnik u četvrtfinalu je češka Sluneta.


– Česi su dobra momčad. Možda i postoji šansa za stepenicu više, ali naša orijentacija je prvenstvo. Bolčina? Odličan je, ima kvalitetu, ali nedostaje mu trke, treninga pet na pet. Postupno ćemo ga dozirati i kroz dva, tri tjedna doći će na sebe – zaključuje Rajković.


Adria Oil Škrljevo u drugi dio sezone kreće 12. siječnja gostujućim susretom Kupa Krešimira Ćosića kod Pule 1981.