NBA

Kakva utakmica: Harden promašio svih 11 pokušaja za tricu, ali Houston je korak do finala

Hina

REUTERS

REUTERS

Ako Golden State izgubi u subotu kod kuće ili ako izgubi u sedmoj utakmici, ukoliko se bude igrala u ponedjeljak u Houstonu, serija od tri uzastopna finala Warriorsa bit će prekinuta



Houston Rockets su došli na korak do finala NBA nakon što su sinoć u petoj utakmici kod kuće svladali branitelje naslova Golden State Warriorse sa 98-94 i poveli u seriji 3-4.


Ako Golden State izgubi u subotu kod kuće ili ako izgubi u sedmoj utakmici, ukoliko se bude igrala u ponedjeljak u Houstonu, serija od tri uzastopna finala Warriorsa bit će prekinuta.


Presudile su izgubljene lopte, Warriorsi su ih sinoć sakupili 16. Zadnju loptu je izgubio Draymond Green šest sekundi prije kraja u trenutku kada je Golden State došao na dva koša (96-94). Eric Gordon je nakon toga, 2,4 sekunde do kraja, pogodio dva slobodna bacanja za konačan rezultat.




Najbolji kod Warriorsa bio je Kevin Durant sa 29 poena, Stephen Curry je zabio 22, Klay Thompson 23 koša, a Green je utakmicu završio sa 15 skokova i 12 poena.


Houston je predvodio Eric Gordon koji je zabio 24 koša, dok je James Harden, iako je promašio svih 11 pokušaja za tricu, ubacio 19, a Chris Paul 20 koševa.


Međutim, Paul se ozlijedio na kraju utakmice i trener Rocketsa Mike d’Antoni je kazao kako će se tek u petak navečer znati hoće li Paul moći igrati šestu utakmicu. ZAPADNA KONFERENCIJAHouston Rockets – Golden State Warriors 98-94(Houston vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede)