A-1 liga

Ivan Kučan prije dolaska “Cibone”: “Ne možemo računati na njihov umor

Zlatko Horvat

Nadam se da će »Cibonu« doći vidjeti više ljudi, nama bi to bio dodatan motiv – kaže Kučan



RIJEKA Susretom »Kvarnera 2010« i »Cibone« danas će se na parketu dvorane »Dinko Lukarić« (18 sati) otvoriti 18. kolo A-1 lige košarkaša. Za Riječane bit će to prva utakmica poslije devet dana i poraza od »Cedevite« u četvrfinalu Kupa, dok su Zagrepčani od tada odigrali – četiri utakmice. Dvije u Kupu Krešimira Ćosića (pobjeda u četvrtfinalu nad Šibenikom, poraz u polufinalu od Jollyja JBS), jednu u ABA ligi (poraz od Cedevite) i uzvrat FIBA osmine finala Europskog kupa, u kojem su prije dva dana bili uspješniji od »Zielone Gore«.


– Stvarno imaju gust raspored, igraju tri lige, možda i previše, ali ne možemo računati na njihov umor – priznaje Ivan Kučan, šuter riječkog sastava, posljednjeg na ljestvici A-1 lige, koji traži senzaciju i zlata vrijedne bodove.Igra se na parketu dvorane »Dinko Lukarić«, gdje oni koji vode loptu moraju dobro paziti kako će se lopta odbiti.

– Nama je drago da se vraćamo na Kozalu s obzirom na skromnu posjećenost na Zametu. Ipak igramo zbog gledatelja. Nadam se da će »Cibonu« doći vidjeti više ljudi, nama bi to bio dodatan motiv. Pripremili smo se kao i za svaku utakmicu. U goste nam dolaze i naši bivši suigrači Paolo Marinelli i Petar Marić, s njima smo dijelili svlačionicu prošle sezone. Znamo njihove prednosti i mane. Vjerojatno će im biti drago što se opet srećemo.


Kada je u pitanju riječka svlačionica i plaće, promjena nema. Ali možda nešto »kapne« danas ili početkom idućeg tjedna.– Osjeća se manjak motivacije, ali samo kada je u pitanju svlačionica. Na parketu se to ne osjeti. Mi smo dobra klapa, povezani smo. Pred nama su »Cibona« i »Cedevita«, protiv kojih se moramo naviknuti na teške suparnike. Uslijedit će utakmice u kojima imamo šanse, »Gorica«, »Hermes«, »Škrljevo«, »Osijek«, »Alkar«, u kojima moramo ostvariti pozitivne rezultate i izboriti ostanak. Drugo ne dolazi u obzir, bez obzira na sve druge stvari koje nas muče – zaključuje Kučan.