Premijer liga

Iskupljenje u Mavrincima: Košarkaši “Škrljeva” dočekuju “Zabok”

Zlatko Horvat

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Ova utakmica nam je izuzetno važna, ne želimo kompromitirati naš učinak, sedmo mjesto bilo bi razočaranje s obzirom na to kako je išla sezona – kaže Damir Rajković



RIJEKA »Iskupljenje u Shawshanku« ostalo je bez ijednog Oscara na dodjeli 27. ožujka 1995. godine, iako je imalo sedam nominacija. Dvadeset i tri godine i četiri dana kasnije »Iskupljenje u Mavrincima«, što će osvanuti na malim ekranima (17.05 sati, HRT 2), također neće biti nagrađeno kipićem, samo s dva boda. Košarkaši »Škrljeva« zaista u subotu imaju iskupljenje, momčad koja je prošla Zabok, Osijek, Sinj i jednu stanicu u Zagrebu (Hermes Analitica), nije uspjela proći Trnsko u prošlom kolu. Sastavu Damira Rajkovića prisjeo je nedjeljni ručak poslije neočekivana poraza od davljenika »Zagreba« u susretu što je počeo točno u podne.


»Škrljevo« još uvijek može do petog mjesta u doigravanju, za što će trebati dobiti »Split« u Mavrincima, ali i sve druge utakmice s ekipama koje su ispod njih na ljestvici (Jazine Arbanasi i Kaštela u gostima), uključujući subotnji protiv »Zaboka«. Svakome se može dogoditi kiks, imaju na njega pravo u »Škrljevu«, ali ako se ponovi i u subotu, sve dobro što su napravili past će u vodu. Poraz bi vjerojatno značio sedmo mjesto uoči doigravanja, što znači ogled sa »Zadrom« ili »Cedevitom« i oproštaj u prvoj rundi. Iskupljenje i povratak pobjedničkog niza znači peto ili šesto mjesto uoči doigravanja, ali i nadu. »Šibenik« ili »Cibona« kao suparnici u prvoj rundi doigravanja mogu se proći.


– Subotnja utakmica nam je izuzetno važna, ne želimo kompromitirati naš učinak, sedmo mjesto bilo bi razočaranje s obzirom na to kako je išla sezona u kojoj smo možda malo i prerano osigurali ostanak. Dobro smo radili ovaj tjedan, svjesni nepotrebnog kiksa u Zagrebu – kaže Damir Rajković, trener »Škrljeva«.




Televizijski termin znači i poklapanje s jadranskim derbijem u Splitu, susret »Hajduka« i »Rijeke« počinje pet minuta ranije od onog u Mavrincima.


– Žao nam je što se naš susret poklapa s derbijem, ali vjerujem da će doći puno gledatelja i podržati nas u povratku na pobjednički niz jer bismo uspjehom potvrdili šesto mjesto.»Zabok« je dobio tri od posljednja četiri susreta, jedini poraz u ožujku doživjeli su od »Cedevite«.

– Protivnik je zahtjevan, stabilizirali su se u posljednje vrijeme. Imaju više pobjeda u gostima nego kući, što znači da dobro kažnjavaju mane suparnika. Morat ćemo se dobro koncentrirati. Napravili smo dobru pripremu i vjerujem da ćemo znati reagirati u utakmici. U Zaboku smo ih dobili s pola koša, posljednjim šutem, i trebat će biti oprezan do kraja utakmice.