Košarkaški reprezentativac

IZ ŠPANJOLSKE U ITALIJU Darko Planinić potpisao jednogodišnji ugovor za Dinamo Sassari

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski košarkaški reprezentativac Darko Planinić sporazumno je napustio španjolskog prvoligaša Gran Canariju i u četvrtak potpisao jednogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem Dinamo Sassarijem.


»Zadovoljan sam, potpisao sam jednogodišnji ugovor, pa se sada mirno mogu posvetiti hrvatskoj reprezentaciji«, rekao je 26-godišnji centar za Hinu.Dinamo Sassari, klub s otoka Sardinije, prošle sezone je ispao u četvrtfinalu doigravanja talijanskog prvenstva od Dolomita iz Trentina s 0-3 u pobjedama. Planinić će otići ondje nakon Europskog prvenstva koje počinje za 70 dana. Za Dinamo Sassari nastupa hrvatski košarkaš Rok Stipčević.

Planinić je prošle sezone nastupao za Herbalife Gran Canariju s kojom je osvojio španjolski Superkup, prvi trofej »Žutih» s Kanarskih otoka od nastanka kluba 1963.


Gran Canaria je ispala u četvrtfinalu doigravanja prvenstva s 1-2 od Baskonia Laboral Kutxe. Centar visok 2,11 metara prije toga je igrao za Baskoniju, a prošlo ljeto s Hrvatskom stigao do četvrtfinala Olimpijskih igara.