Olimpijski turnir

Hrvatski košarkaši će u Riju biti u skupini sa Španjolskom i Litvom

Hina



Hrvatski košarkaši će na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru igrati u skupini B zajedno sa europskim prvakom Španjolskom i doprvakom Litvom, Argentinom, Brazilom i Nigerijom, odlučeno je ždrijebom u Manili.


U skupinu A, koju predvode olimpijski pobjednici Amerikanci, smještena su preostala dva kvalifikanta Francuska i Srbija te Kina, Australija i Venezuela.Četiri najbolje reprezentacije iz obje skupine izborit će mjesto u četvrtfinalu u kojem će se križati sa suprotnom skupinom, što Hrvatsku stavlja u nepovoljniji položaj, jer će u slučaju osvajanja četvrtog mjesta u skupini već u četvrtfinalu morati igrati protiv glavnih favorita za zlato, ako reprezentacija SAD-a osvoji očekivano prvo mjesto u skupini A.

No, ni drugi izbori neće biti mnogo bolji, jer će se među njima zasigurno naći Francuska i Srbija te vjerojatno Australija. S druge strane, izabranici Aleksandra Petrovića će imati pune ruke posla za izboriti mjesto u četvrtfinalu u konkurenciji s tradicionalno snažnim i neugodnim suparnicima kao što su Španjolska, Litva, Argentina i Brazil.


Olimpijski turnir u Rio de Janeiru započinje 7. kolovoza, a završava finalom koje je na rasporedu 21. kolovoza.




Skupine olimpijskog turnira


SKUPINA A: SAD, Francuska, Srbija, Venezuela, Kina, Australija


SKUPINA B: Argentina, Brazil, Španjolska, Litva, Nigerija, HRVATSKA