NBA

Houston izjednačio, sjajnom obranom spustili Warriorse na samo 9 trica

Hina

REUTERS

REUTERS

Eric Gordon i James Harden su ubacili svaki po 27 koševa za pobjedu Houstona, s tim da je Gordon pogodio šest od devet trica, a Harden je dodao 10 skokova



Houston Rockets su izjednačili na 1-1 u seriji svladavši sinoć u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije branitelje naslova Golden State Warriorse sa 127-105.


Eric Gordon i James Harden su ubacili svaki po 27 koševa za pobjedu Houstona, s tim da je Gordon pogodio šest od devet trica, a Harden je dodao 10 skokova. P.J. Tucker je zabio 22 koša za Houston.


Kod Warriorsa najbolji je opet bio Kevin Durant sa 38 koševa. Samo u trećoj četvrtini je zabio 18 koševa zahvaljujući čemu su Warriorsi mogli pratiti Rocketse, no Houston je jakom obranom ograničio Golden State na samo devet trica. Stephen Curry je ubacio 16 koševa uz sedam skokova i sedam asistencija za Warriorse, a Klay Thompson je dodao svega osam poena.




Golden State je smanjio zaostatak od 19 koševa na 11 zahvaljujući seriji od 13-5 u drugoj polovici utakmice. No nakon što je Andre Iguodala promašio slobodno kojim bi Warriorsi došli na deset razlike nešto više od osam minuta prije kraja, Houston je odgovorio serijom 11-0 u kojoj su bile trice Gordona, Hardena i Tuckera za sigurnu prednost.


Rockets su pogodili 16 trica iz 42 pokušaja (38.1 posto), dok su Warriors realizirali devet trica iz 30 pokušaja (30 posto).


Treća utakmica se igra u nedjelju u Oracle Arena u Oaklandu.