Napustio Kvarner 2010

Henrik Širko od danas trenira – u Zadru

Zlatko Horvat

Znam gdje idem, velik je to izazov, ali spreman sam ići i glavom kroz zid da bih uspio – kaže Henrik Širko, koji sporazumno raskida ugovor s »Kvarnerom 2010« uz odštetu 



RIJEKA  Vladimir Anzulović nije bez razloga odjurio glavom bez obzira, biti uz obitelj u Novom Mestu bila je samo isprika da bi se maknuo iz »Kvarnera 2010« uoči posljednje, treće sezone ugovora. U riječkom klubu nisu se slučajno okrenuli »mladim i domaćim snagama«, to je najjeftinija varijanta, jer očito novca ima vrlo malo. Marijan Mance se uhvatio velikoga posla, 45 posto manji budžet u odnosu na prošlu sezonu znači i da je Henrik Širko postao preskup. Šibenčanin je jučer sporazumno raskinuo ugovor s »Kvarnerom 2010«, a danas se mora javiti na trening – »Zadra«.


   – Za mene je to korak naprijed, razina više. ABA liga je za mene velik izazov – kaže Henrik Širko, 21-godišnji Šibenčanin, koji je tri sezone proveo u »Kvarneru 2010«. Na početku je bio na kraju klupe, ali kod Vladimira Anzulovića izborio se za prvu petorku.


   – U Rijeci sam proveo tri lijepe godine, klub je ispoštovao sve što smo dogovirili. Imao sam sreće, došao sam kao nitko i ništa, ali košarkaški sam se dizao i došao u prigodu napraviti jedan novi korak u karijeri.




   Širko je već mjesec, dva na izlaznim vratima. Pokušao je osporiti ugovor preko HKS-a, ali nije uspio. Sada je dogovorio raskid s klubom. No, dokumenti su na čekanju u ladici stola sportskog direktora Marka Šamanića dok ABA ligaš ne proslijedi papir kojim se obavezuju na plaćanje.


   – Moram nastaviti raditi kao do sada, napredovati zericu po zericu, inače od svega neće biti ništa. S ovakvim igračima nikad nisam trenirao. Znam gdje idem, veliki je to izazov, ali spreman sam ići i glavom kroz zid da bih uspio. Ovu priliku moram iskoristiti – kaže Širko.


   U »Kvarneru 2010« su iskoristili priliku da bi nešto naplatili. Takva je sudbina riječke košarke, stvaranje za druge