NBA liga

Heatsi jedini drugi put ove sezone dobili Buckse, Dončić promašio pobjedu sa sirenom

Portal Novilist.hr

Luka Dončić/Foto REUTERS

Luka Dončić/Foto REUTERS



NEW YORK Heatsi su postali jedina NBA momčad koja je ove sezone dvaput svladala Buckse i pritom je društvo iz Miamija limitiralo  Giannisa Antetokounmpa na svega 13 poena. Giannisu je tako ponovio najslabiji učinak ove sezone. Pogodio je tek šest lopti od 18 iz igre, promašio je i četiri pokušaja za tri poena, a jedina svjetla točka u njegovoj igri  nalazi se u rubrici skokova, sakupio ih je čak 15.


Bullsi su u vrućoj završnici bili bolji od Dallas Mavericksa. Povratnik na parkete nakon duge stanke Otto Porter Jr. zabio je 18 poena, jedan više postigao je Coby White. Tim Hardaway Jr. je s 26 poena bio najefikasniji kod gostiju. Luka Dončić je zaključio utakmicu s tri poena i promašenom tricom sa sirenom koja je mogla priču okrenuti na drugu stranu.


Zanimljivu završnicu vidjeli su i gledatelji u New Yorku gdje je domaćim bio bolji od Houston Rocketsa. Ključni su bili poeni Juliusa Randle’sa s crte slobodnih bacanja 4,6 sekundi prije kraja. RJ Barrett je s 27 poena izjednačio učinak karijere, Julius Randle je osim 16 poena imao i čak 16 skokova. James Harden je ubacio svih 16 slobodnih bacanja, ukupno sakupio 35 poena




Memphis je na krilima Gorguija Dienga i Jonasa Valanciunasa projurio kroz Atlantu. Dieng je ubacio 17 poena i sakupio 10 skokova, a Valanciunas 15 poena i skokova. Trae Young je bio najefikasniji kod Hawksa sa 18 poena, ali uz slab prosjek šuta.


Malcolm Brogdon je postigao 26, a T.J. Warren 23 poena u pobjedi Indiane nad San Antoniom. Pacersima je ovo šesta pobjeda u posljednjih sedam utakmica.


Rezultati: Cleveland – Utah 113:126, New York – Houston 125:123, Orlando – Portland 107:130, Atlanta – Memphis 88:127, Miami – Milwaukee 105:89, Chicago – Dallas 109:107, Indian – San Antonio 116:111.