NBA

Donio pobjedu šest sekundi prije kraja: Pogledajte novi show Bojana Bogdanovića u pobjedi Indiane

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović sinoć je odigrao sjajnu utakmicu za svoje Indiana Pacerse koje je sa 29 pogodaka predvodio do pobjede, dok su i ostali hrvatski košarkaši u NBA upisali solidan učinak.


Osim Bogdanovića sinoć su na terene NBA istrčali i Ante Žižić, Mario Hezonja, Dragan Bender i Ivica Zubac.


Bogdanović je u 35 minuta zabio 29 koševa, od čega pet trica (šut iz igre 9/13, trice 5/7) te je pogodio dva slobodna bacanja šest sekundi prije kraja za konačan rezultat od 92-89 i pobjedu nad Milwaukee Bucksima. Tome je pridodao četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte.




Thaddeus Young je ubacio deset koševa za Indianu, a Oladipo je utakmicu završio sa 14 koševa, pet asistencija i isto toliko skokova.


Pacers i Bucks su sporo počeli utakmicu, a Indiana je vodila sa 20-17 na kraju prve četvrtine. Milwaukee ima prednost od 46-44 na poluvremenu, a onda u drugom dijelu utakmice obje momčadi počinju igrati čvršće. Pacersi otvaraju treću četvrtinu serijom od 19-5 za vodstvo od 65-50. Razlika od 15 koševa bila je najveće vodstvo za Indianu na utakmici, ali se Milwaukee nije predavao. Bucksi rade seriju od 19-5 i dolaze na četiri razlike do kraja treće četvrtine. U zadnjoj četvrtini Indiana ima prednost, a Bucksi je pokušavaju stići no ne uspijeva im do kraja.



Eric Bledsoe je bio najbolji u redovima Milwaukeeja sa 26 koševa, a Giannis Antetokounmpo je dodao 18 koševa uz 12 skokova.


Ante Žižić je dobio 16 minuta u pobjedi Cleveland Cavaliersa nad Detroit Pistonsima od 112-90.


U tom je vremenu Žižić upisao šest koševa uz stopostotni šut (šut iz igre 3/3), dvije asistencije, šest skokova, jednu ukradenu loptu i jedan blok.


LeBron James je predvodio Cavse sa 31 košem, sedam skokova i isto toliko asistencija, a Larry Nance Jr. je ubacio 22 koša uz 15 skokova.


U redovima Pistonsa, kojima je ovo deveti poraz u gostima, najbolji je bio Blake Griffin sa 25 koševa.


Orlando Magic Marija Hezonje poražen je u gostima kod Utah Jazza. Jazz je slavio sa 94-80, a Orlando (20-44) mu se najviše približio na sedam koševa.Hezonja je odigrao 20 minuta i zabio je deset koševa (šut iz igre 3/9, trice 2/6) te upisao tri skoka i dvije ukradene lopte. Najbolji strijelac Magica bio je Nikola Vučević sa 15 koševa, dok je Utah predvodio Rudy Gobert sa 21.

Poraz su upisali i Phoenix Suns Dragana Bendera, od njih su sa 125-103 bolji bili Miami Heat. Bender je u 30 minuta zabio šest koševa (šut iz igre 2/4, trice 2/3) i dodao isto toliko asistencija i dva skoka. Najbolji strijelac Phoenixa bio je Devin Booker sa 31 košem, a pobjedničku momčad predvodio je Hassan Whiteside sa 24.


Los Angeles Lakerse su sa 108-103 svladali Portland Trail Blazersi, a Ivica Zubac je u 16 minuta na terenu zabio sedam koševa (šut iz igre 2/3) i tome pridodao četiri skoka.