Baldekin se sjetio svog sina

Danas je rođendan velikom Draženu: Poletjela su 54 balona u čast neprežaljenog kapetana

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Nekadašnji Draženov trener Miro Kotarac prisjetio se njegovih košarkaških početaka te sportskih uspjeha dok je klapa Bunari otpjevala je pjesmu 'Život leti kapetane'.



ŠIBENIK – Prigodnim programom kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu i puštanjem u zrak 54 balona u ponedjeljak je obilježen 54. rođendan jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša svih vremena čiji je život prerano završio u automobilskoj nesreći 1993. godine.


“Dražen je dijete Šibenika, simbol našeg grada i s ponosom novim mladim generacijama pričamo o njemu. Važno je da djeca uče o njegovoj ljubavi prema sportu i rodnom gradu te da se na taj način održi sjećanje na Dražena koji je proslavio ime Šibenika”, kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.


Nekadašnji Draženov trener Miro Kotarac prisjetio se njegovih košarkaških početaka te sportskih uspjeha dok je klapa Bunari otpjevala je pjesmu ‘Život leti kapetane’.




Izaslanstva Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, sportskih klubova i udruga položila su cvijeće uz njegov spomenik, a cvijeće i svijeće položeni su i ispod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.


U sklopu obilježavanja rođendana Dražena Petrovića proteklog vikenda održane su atletske utrke Šibenskih deset i Draženova četvorka i kadetski košarkaški turnir ‘Sjećanje na Dražena’, a na zgradi Gradske uprave prigodno je postavljen dres dimenzija 7 x 5 metara, verzija najpopularnijeg Draženovog dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku.