Doigravanje

Damir Rajković prije Cibone: ‘Šanse su 80-20, ali…’

Zlatko Horvat

SUBOTA U MISLIMA – Damir Rajković s igračima »Škrljeva«  / snimio D. ŠKOMRLJ

SUBOTA U MISLIMA – Damir Rajković s igračima »Škrljeva« / snimio D. ŠKOMRLJ

Ne idemo s bijelom zastavom. Ono što želimo je dobiti »Cibonu« barem kod kuće, to bi bila velika stvar, a onda je treća utakmica sklizak teren – kaže trener Rajković



 Današnji susret u Draženovu domu (18 sati) za košarkaše »Škrljeva« ima status povijesnog, prvi put zaigrat će u doigravanju za prvaka Hrvatske. Kao što je to bio slučaj i u veljači, u prvom nastupu na završnici Kupa Krešimira Ćosića, opet će im suparnik biti »Cibona«, najtrofejniji hrvatski klub po broju domaćih prvenstvenih naslova (18).


Sa »Cibonom« je »Škrljevo« završilo i regulani dio sezone, no poraz u Mavrincima (66:94) pokazuje da zagrebačka momčad vrlo ambiciozno ulazi u doigravanje. »Cibona« je posljednji put prvak bila prije pet godina…


Ispraviti pogreške


– »Cibona« je u toj utakmici pokazala snagu i moć, ali ovo je nova utakmica, nova prigoda i normalno je da kao sportaši iz nje želimo izvući što više – kaže Damir Rajković, trener »Škrljeva«, koji nije bio na klupi svoje momčadi u dva od tri susreta ove sezone s »vukovima«. Završnicu Kupa u Zadru gledao je iz hotelske sobe zbog gripe, dok je posljednji susret prvenstva prosjedio na tribini zbog utakmice kazne.




– Probat ćemo danas ispraviti početničke pogreške na otvaranju, koje su dale impuls »Ciboni«, koja je sve to iskoristila.


Nedostajalo je u toj utakmici brzine, visine, čvrstoće u kontaktima. ABA liga je ipak razina više.


– ABA im daje kvalitetu, to je neosporno. Međutim, u prijašnjim utakmicama s njima imali smo Radunića i Ušića pod košem, dva visoka igrača koja imaju kvalitetu. U tom skoku smo inferiorniji, međutim, postoje drugi elementi kojima se to može nadoknaditi, taktička odgovornost i tu možemo napraviti iskorak.


Davida Ušića neće biti ni danas. Obitelj Ušić je u žalosti, preminula je Davidova majka, legendarna odbojkašica Snježana Ušić. Ušić možda bude u sastavu u subotnjoj drugoj utakmici, u kojoj »Škrljevo« želi – izboriti treću.


Sklizak teren


– »Cibona« je u prednosti, recimo 80-20 za njih, ali dok postoji i minimalna šansa, treba probati iznenaditi. Ne idemo s bijelom zastavom. Ono što želimo je dobiti »Cibonu« barem kod kuće, to bi bila velika stvar, a onda je treća utakmica sklizak teren.


Uz »Škrljevo«, ovo je velika sezona i za Davora Konjevića, trećeg strijelca (17.8 poena), desetog po skokovima (5.8), iako je riječ o šuteru, ali i – drugog najkorisnijeg igrača lige!


– Velik je uspjeh što imamo Konjevića u prvoj petorci prvenstva, to je velika stvar. Ipak smo u društvu triju ABA ligaša, a to je velik dobitak i za njega i za sve nas. Dokaz je to njegovog sustavnog rada, zaslužio je to mjesto. I nama je to jedan podstrek, dokaz da smo na dobrom putu što se tiče rada i puta kojim klub ide – zaključuje Rajković.


Jedino što nedostaje sezoni je barem jedna pobjeda nad ABA ligašem…