Adria Oil Škrljevo

Damir Rajković o rekonstrukciji momčadi: ‘Imamo igrače koji razumiju košarku’

Zlatko Horvat

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Napravili smo rekonstrukciju momčadi. Mislim da smo našli to što smo tražili. Vjerujem da će nova sezona to i pokazati - kaže Rajković



RIJEKA – Košarkaši Adria Oil Škrljeva krenuli su u novu sezonu s puno novih igrača u momčadi Damira Rajkovića. Samo su četvorica igrača prošle sezone nosila dres Škrljevčana, kapetan Josip Barnjak, Mislav Kolić, Dario Cvitković i Amerikanac Brian Williams, sve ostalo su nova lica i jedan povratnik – Antonio Boban.


Došli su centar Dragan Šekelja (Bosna Royal), krila Ivan Batur (Zabok) i Domagoj Vrkić (Vrijednosnice Osijek), te braniči Luka Pandurić (Zrinjski), Luka Vucić (Kvarner 2010), Filip Bjelanović (Hermes Analitica) i Dorian Benković (Kastav).


U nedjelju bi se momčadi trebao priključiti Nick Cook, Amerikanac koji je već nosio dres »zelenih«, dok se će malo duže trebati na oporavak Edija Bešića i Tomaža Bolčine.




– Napravili smo rekonstrukciju momčadi. Morali smo mijenjati, neki igrači imali su veće ambicije, s nekima mi nismo bili zadovoljni. Mislim da smo našli to što smo tražili. Vjerujem da će iduća sezona to i pokazati.


Na nama je sada da se uigramo i pokažemo da smo napravili dobar posao – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva, koji je imao naporno ljeto. Najprije je odradio pripreme i U-20 EP u Izraelu s reprezentacijom Hrvatske, a zatim je vodio jednu kombinciranu reprezentaciju na turniru u Kini.


– Nekoliko dana odmora i idemo dalje…


Rajkovića čeka puno posla. Trebat će uigrati momčad u kojoj ima iskustva, ali i dosta mladosti.


– Dobro su nam se otvorile neke mogućnosti, pogotovo s Baturom. To nismo imali prošle sezone, iskustvo na poziciji tri. Drugo, povratkom Bobana i dolaskom Vrkića pokrili smo se četvorkama koje mogu napadati šutom.


Sa Šekeljom smo dobili visinu, što nam je nedostajalo u finalu Alpe Adria Cupa. Taj naš uspjeh bio je veliko iznenađenje. Sada je cilj proći skupinu. Puno toga ovisi o ždrijebu jer su momčadi po kvaliteti na razini ABA 2 lige.


Veliki broj izgubljenih utakmica zbog ozljeda odnio je doigravanje. S obzirom na odlazak Cedevite iz hrvatske košarke, Adria Oil Škrljevo je bliže vrhu.


– Kada se pogledaju sadašnji sastavi momčadi mislim da je otvorena borba od četvrtog do osmog mjesta za koje konkuriraju Šibenčani, Osječani, Zabočani, mi… Imamo prigodu ponoviti pretprošlu sezonu, kada smo zauzeli šesto mjesto, možda i nešto više. Imamo igrače koji razumiju košarku i vjerujem da će oplemeniti našu igru. Tu su i mladi koje treba gurnuti u vatru.


Luka Pandurić posljednje je pojačanje. Igrač iz Valpova vraća se poslije teške ozljede koljena.


– Tražili smo igrača na poziciji jedan i dva, dobili iskusnog i kvalitetnog igrača, koji bi prvenstvo trebao dočekati spreman. Nismo odustali ni od centra Bolčine, koji ima magnetsku rezonancu 15. rujna. Njegov oporavak ide malo sporije, ali za mjesec, dva mogao bi biti pravo pojačanje. Nije to završena priča.


Već u četvrtak Škrljevčani će odigrati prvu pripremnu utakmicu uoči sezone u kojoj ih čeka trokružni susrat natjecanja u Premijer ligi.


– Gostujemo u Udinama, prihvatili smo poziv – zaključuje Rajković.