NBA liga

Clippersi nadoknadili 31 poena zaostatka i šokirali Golden State

Hina

Landry Shamet (Clippers) i Klay Thompson (Golden State Warriors)/Foto REUTERS

Landry Shamet (Clippers) i Klay Thompson (Golden State Warriors)/Foto REUTERS

Nitko u NBA nije uspio nadoknaditi tako veliki zaostatak od čak 31 koš do sada, odnosno od 2000. kada su se počeli voditi statistički podaci o tome.



OAKLAND Los Angeles Clippers su sinoć iznenađujuće sa 135-131 svladali Golden State Warriorse u drugoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije u Oaklandu i tako izjednačili na 1-1 u seriji na četiri pobjede, nadoknadivši pritom zaostatak od čak 31 koš.


Pobjedu Clippersima je donio Landry Shamet pogodivši tricu 16.5 sekundi prije kraja nakon čega je Montrezl Harrell iskoristio dva slobodna bacanja. Steph Curry je promašio tricu za Warriorse devet sekundi prije kraja, a Kaly Thompson tri sekunde prije kraja.


Nitko u NBA nije uspio nadoknaditi tako veliki zaostatak od čak 31 koš do sada, odnosno od 2000. kada su se počeli voditi statistički podaci o tome.




Na početku treće četvrtine Golden State je vodio sa 94-63 i činilo se da će glatko stići do druge pobjede u seriji. Međutim, Clippersi su se uspjeli vratiti i u trećoj četvrtini zabijaju 44 koša i dolaze na 108-94 da bi se u zadnjem dijelu utakmice sasvim približili Warriorsima i na kraju slavili.


Serija je sada izjednačena na 1-1 i seli se u Los Angeles gdje se u četvrtak igra treća utakmica.


Osim poraza, Golden State je sinoć ostao i bez centra DeMarcusa Cousinsa koji je u prvoj četvrtini ozbiljno ozlijedio mišić lijeve noge.


Lou Williams je bio najbolji pojedinac Clippersa sa 36 koševa, a Harrell je dodao 25. Ivica Zubac je odigrao devet minuta za Clipperse i upisao u tom vremenu dva koša (šut iz igre 1/2) i dva skoka.


Kod Golden State najbolji je bio Curry sa 29 poena, a Kevin Durant je dodao 21.


U drugoj utakmici doigravanja Istočne konferencije Philadelphia 76ers su kod kuće sa 145-123 bili bolji od Brooklyn Netsa, izjednačivši također na 1-1 u seriji.Sixersi su samo u trećoj četvrtini zabili 51 koš i na početku zadnje četvrtine su vodili sa 116-87.

Treća utakmica je na rasporedu u četvrtak i igra se u New Yorku.


Joel Embiid je predvodio Philadelphiju sa 23 koša i 10 skokova, dok je Ben Simmons upisao drugi triple-double u postsezoni u karijeri sa 18 koševa, 12 asistencija i deset skokova.


Kod Netsa najbolji su bili Spencer Dinwiddie sa 19 ubačaja i D’Angelo Russell sa 16.


ISTOČNA KONFERENCIJA


Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 145-123 (Momčadi su izjednačene 1-1 u seriji na četiri pobjede)


ZAPADNA KONFERENCIJA


Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 131-135 (Ivica Zubac je odigrao devet minuta za Clipperse, zabio je dva koša i upisao dva skoka)(Momčadi su izjednačene 1-1 u seriji na četiri pobjede)