David Ušić

Ciboni dvaput ove sezone nismo bili ni blizu, ali u srijedu…

Zlatko Horvat

David Ušić (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

David Ušić (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Zadovoljan sam sa svojom igrom, ali momčad me stavila u tu situaciju. Asistirali su mi, od Williamsa i Barnjaka do Uljarevića. Zato sam došao do dobrog učinka – kaže košarkaš AO Škrljeva



MAVRINCI David Ušić je sa 22 poena (šut 9-14) uz sedam skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte, zajedno s Amerikancem Brianom Williamsom (19 poena, pet skokova), najzaslužniji za pobjedu Adria Oil Škrljeva nad češkom Slunetom (85:75), koja je sastavu Damira Rajkovića donijela lijep uspjeh, plasman u polufinale Alpe Adria Cupa nakon minimalnog poraza u prvom susretu (90:89) četvrtfinala.


Sa dva zakucavanja poslije prodora u posljednje četiri minute Ušić je podigao atmosferu na tribini i u svojoj momčadi, koja je imala svojih dobrih i loših trenutaka. Domaći su pogodili prvih devet šuteva iz igre, do kraja utakmice samo 24 od 63 lopte (38 posto). No, baš kao i u Češkoj, sjajno su odigrali posljednje dvije minute. To razdoblje u Češkoj su dobili s 13:0, sada s 11:3…


– Zadovoljan sam sa svojom igrom, ali momčad me stavila u tu situaciju. Asistirali su mi, od Williamsa i Barnjaka do Uljarevića. Zato sam došao do dobrog učinka – kaže David Ušić.




Velikogoričanin je sa 22 poena ostvario učinak sezone, u kojoj je bilo dosta oscilacija. No, pokazalo se da momčad pobjeđuje kada Ušić igra dobro. Usput, ta zakucavanja iz prodora su nešto novo.


– Radim jako u teretani s kondicijskim trenerom Matom Malovcem. Dobio sam neku novu snagu tako da neke stvari mogu odraditi i na terenu. Malovcu mogu samo zahvaliti na radu. Dobro sam se osjećao protiv Slunete i to sam iskoristio. Događalo se da je bilo slabijih utakmica, možda je u pitanju bila lošija priprema. Digao sam se u posljednja dva, tri tjedna, ta suradnja očito daje prve plodove.


Već u srijedu Adria Oil Škrljevo čeka nova obaveza, sutra putuju u Split gdje se u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića sastaju s Cibonom.


– Opet smo izvukli Cibonu, kao lani. Tada smo odlično odigrali, ali odlučile su neke druge stvari. Morat ćemo biti čvršći, jer u dvije prvenstvene utakmice ove sezone nismo im bili ni blizu. No, to ne znači da će tako biti u srijedu.


Susret Adria Oil Škrljeva i Cibone prvi je na programu u srijedu (13 sati), slijede ogledi Zadar – Bosco (15.30), Cedevita – Zabok (18) i Split – Gorica (20.30).